Logotip del Servei Especialitzat d'Atenció a la Vellesa

93 693 03 84 (cita prèvia)
[email protected] (derivació de casos Treballadors/es Socials EBAS Bages)

Mònica Busuldu Cabot (Tècnica)
[email protected]

Magdalena Jiménez Segura (Administrativa)
93 693 03 98
[email protected]

De 9 a 14 h (de dilluns a divendres).
De 16 a 18 h (dilluns).

El nou servei es troba  inspirat en el Servei Especialitzat d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (SEAIA). El  SEAV del Bages va començar com una prova pilot i amb un equip format per una psicòloga especialitzada en gerontologia i un advocat i la gestió dels casos de sospita de maltractament a persones grans es farà entre les tècniques de referència del Consell Comarcal i el/la treballadora/treballador social del municipi que fa la derivació.

A través d’aquesta prova pilot es va treballar per prevenir situacions de maltractament (o sospita) a les persones grans, oferir atenció interdisciplinar (a persones grans, professionals i institucions) i reduir els danys derivats d’aquestes situacions. L’equip atendrà situacions de maltractament o sospita físic, psicològic, sexual, econòmic, abandonament, negligència o autonegligència i vulneració de drets. Es proposa un abordatge flexible i integral que garanteixi una acció acurada. Tanmateix, també ofereixen formació als professionals que atenen a les persones grans, sigui de l’àmbit de la salut o social i cossos de seguretat, i es desplegaran campanyes de sensibilització per promoure el bon tracte a les persones gran com per exemple la Campanya Tracta’m Bé que també es desenvolupa al Bages.

Actualment, el SEAV segueix en funcionament com un servei d’assessorament a professionals, ja que respon també a la necessitat de seguir avançant en millorar l’atenció i la qualitat de vida de les persones grans del Bages i de donar el màxim suport als i les professionals de la comarca.

S’hi pot contactar a través de l’adreça [email protected]