Logotip Geoparc de la Catalunya Central

Segueix-nos a les xarxes socials

Ferran Climent Costa (Director científic)
93 693 03 95
[email protected]

De 8 a 15 h (de dilluns a divendres).
De 16 a 18.30 h (dilluns, a excepció del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre).

Què és el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central?

Fa més de 36 milions d’anys, al cor geogràfic de Catalunya, existí un mar que va desaparèixer amb l’aixecament dels Pirineus, en un procés que ens ha deixat espectaculars formacions rocoses i rics recursos naturals que han definit el paisatge i la societat del territori.

El Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, que el formen la comarca del Bages, el municipi de Collbató i cinc municipis del moianès: Monistrol de Calders, l’Estany, Moià, Santa Maria d’Oló, i Calders. Treballen activament per la protecció del seu patrimoni geològic i l’integra dins una estratègia territorial de desenvolupament econòmic sostenible.

L’estratègia dels Geoparcs Mundials de la UNESCO és servir d’eina de desenvolupament en territoris on la geologia es presenta de forma exuberant. La geodiversitat i el patrimoni geològic han condicionat l’esdevenir i la manera de ser dels pobles de les diferents parts de la Terra al llarg de la història. La Xarxa Mundial de Geoparcs permet connectar tots aquests territoris, cultures, història i persones, i treballar per avançar conjuntament cap a un major benestar i un desenvolupament mediambiental, social i econòmic sostenible.

El Geoparc és un projecte vertebrador que posa en valor els atractius geològics i miners del territori així com els actius turístics sota un denominador comú, el geoturisme, amb una oferta turística interessant i de qualitat, que integra cultura, natura, geologia, mineria i gastronomia. Cal entendre el Geoturisme com aquella activitat que sustenta, o fins i tot millora, el caràcter geogràfic d’un territori, com és la seva cultura, el medi ambient, el patrimoni i el benestar dels seus residents. La idea de millora sostenible permet el desenvolupament basat en el trets identitaris i propis del territori.

Fulleteria