SAI Bages

Dilluns de 9 a 14h.
Dimarts de 9:30 a 14h.
Dimecres de 9:30 a 14h i de 16 a 18h.
Dijous de 10 a 14h.

El Servei d’Atenció Integral LGTBI és un servei de caràcter comarcal que ofereix atenció, informació i assessorament de proximitat per a les persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals, a la ciutadania en general, a entitats i professionals, en termes relacionats amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

Des d’aquest servei també es treballa per l’erradicació de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, a través de l’impuls d’accions, campanyes i programes a nivell comarcal.

1.Diptic_SAI

Aquest servei d’àmbit comarcal va dirigit a la ciutadania dels 29 municipis menors de 20.000 habitants de la comarca del Bages, i en especial a aquelles persones del col.lectiu LGTBI que s’han trobat, es troben o estan en risc de patir alguna situació de discriminació per a motius d’orientació sexual, expressió o identitat de gènere.

També està dirigit a entitats, col.lectius o professionals que treballen per a la creació d’una societat lliure de discriminacions, més diversa i igualitària.

 • Atenció, informació i assessorament de proximitat i personalitzat directament relacionat amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
 • Assessorament i acompanyament per a persones LGTBI i familiars, pels recursos especialitzats del territori segons les necessitats específiques.
 • Suport i acompanyament per a presentar incidències i denúncies directament relacionades amb una situació de discriminació per motius d’orientació sexual, identitat i expressió de gènere.
 • Gestió i tramitació del canvi de nom, pel nom sentit en les targetes sanitàries.
 • Informació i divulgació de recursos LGTBI per a entitats, col.lectius i persones interessades.

Servei gratuït i confidencial. Cal concertar cita prèvia mitjançant trucada telefònica o correu electrònic.

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 09 a 14h

Dilluns tarda de 16 a 18h

Està ubicat a:

C/Muralla de St Domènec, 24 de Manresa, 08241

Tel: 93 693 03 63 – [email protected]

www.ccbages.cat

Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
L’objectiu d’aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones amb una identitat de gènere i/o orientació sexual no normativa (LGTBI+) i evitar situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Protocol que desplega el deure d’intervenció del personal de les administracions públiques catalanes per a fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya.
Si vius o t’assabentes d’un cas de discriminació per raó d’identitat, expressió de gènere o orientació sexual: denuncia.

El projecte INFINITES neix de la cooperació entre el servei de joventut i del SAI del Consell Comarcal del Bages amb la voluntat de crear materials que contribueixin a:

 • Conèixer diferents identitats de gènere i orientacions sexuals.
 • Entendre la diversitat com un valor positiu i enriquidor.
 • Reflexionar sobre la pròpia identitat de gènere, orientació sexual i altres eixos d’opressió o privilegi que ens travessen.

El primer material que presentem ha estat creat durant l’any 2020 i consta d’una exposició itinerant, uns plafons DIN A3 i material per realitzar exposicions, tallers i activitats pel punt al pati.

Serveis:

 • Atenció, informació i assessorament personalitzat a la ciutadania, persones LGTBI i els seus familiars.
 • Acompanyament per presentar incidències o denúncies relacionades per situació de discriminació.
 • Gestió i tramitació de canvi de nom de targetes sanitàries.
 • Informació i difusió de recursos de LGTBI.
 • Campanyes de sensibilització a l’entorn dels dies internacionals: 17 de maig i 28 de juny.
 • Activitats d’educació coeducativa a les escoles.
 • I Pla comarcal de LGTBI. Marca les prioritats polítiques en matèria d’igualtat i lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.

Grup Transfamílies

El Grup Transfamílies del Bages, sorgit el passat mes d’octubre, és un espai de trobada de famílies de persones Trans on acompanyar-se mútuament en el mateix procés, debatre i treballar temes d’identitat de gènere des del no judici, el respecte i la confidencialitat. Es fan tres trobades l’any: El 29 d’octubre, el 25 de març i el 9 de juliol. Per participar-hi cal enviar un mail prèviament.

Per a més informació hi podeu contactar a través del mail: [email protected]