SAI Bages

Dilluns de 9 a 14h.
Dimarts de 9:30 a 14h.
Dimecres de 9:30 a 14h i de 16 a 18h.
Dijous de 10 a 14h.

La finalitat del servei és la d’oferir atenció, informació i assessorament a persones lesbianes, gais, trans, bisexuals, intersexuals (LGTBI) a la ciutadania, a entitats i a professionals en temes relacionats amb la diversitat afectiva sexual i de gènere. Defensar els drets LGTBI i erradicar l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

Serveis:

  • Atenció, informació i assessorament personalitzat a la ciutadania, persones LGTBI i els seus familiars.
  • Acompanyament per presentar incidències o denúncies relacionades per situació de discriminació.
  • Gestió i tramitació de canvi de nom de targetes sanitàries.
  • Informació i difusió de recursos de LGTBI.
  • Campanyes de sensibilització a l’entorn dels dies internacionals: 17 de maig i 28 de juny.
  • Activitats d’educació coeducativa a les escoles.
  • I Pla comarcal de LGTBI. Marca les prioritats polítiques en matèria d’igualtat i lluita contra la discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere.
Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
L’objectiu d’aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets de les persones amb una identitat de gènere i/o orientació sexual no normativa (LGTBI+) i evitar situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat.

Protocol que desplega el deure d’intervenció del personal de les administracions públiques catalanes per a fer efectiu l’abordatge de l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia a Catalunya.
Si vius o t’assabentes d’un cas de discriminació per raó d’identitat, expressió de gènere o orientació sexual: denuncia.

El projecte INFINITES neix de la cooperació entre el servei de joventut i del SAI del Consell Comarcal del Bages amb la voluntat de crear materials que contribueixin a:

  • Conèixer diferents identitats de gènere i orientacions sexuals.
  • Entendre la diversitat com un valor positiu i enriquidor.
  • Reflexionar sobre la pròpia identitat de gènere, orientació sexual i altres eixos d’opressió o privilegi que ens travessen.

El primer material que presentem ha estat creat durant l’any 2020 i consta d’una exposició itinerant, uns plafons DIN A3 i material per realitzar exposicions, tallers i activitats pel punt al pati.

Grup Transfamílies

El Grup Transfamílies del Bages, sorgit el passat mes d’octubre, és un espai de trobada de famílies de persones Trans on acompanyar-se mútuament en el mateix procés, debatre i treballar temes d’identitat de gènere des del no judici, el respecte i la confidencialitat. Es fan tres trobades l’any: El 29 d’octubre, el 25 de març i el 9 de juliol. Per participar-hi cal enviar un mail prèviament.

Per a més informació hi podeu contactar a través del mail: [email protected]