La Ruta del vi de la DO Pla de Bages torna a organitzar el cicle d’activitats de bosc i vinya, una proposta que vol posar en valor el paisatge i la natura que envolten les vinyes del Bages. En total s’han programat cinc activitats diferents per connectar i gaudir d’aquest paisatge de maneres molt diferents: a través de l’esport, del patrimoni, el benestar, la saviesa popular i fins i tot l’art. El cicle començarà el proper dilluns 15 de maig i s’acabarà el dissabte 17 de juny. Totes les activitats són gratuïtes gràcies al finançament del projecte Leader Natura i Vida Silvestre, però cal fer reserva prèvia a rutadelvidobages.cat i assumir el compromís de participar-hi.

Les propostes són molt diverses i estan pensades per a tot tipus de públics, també per a famílies. La primera, del dilluns 15 de maig, consistirà en una sortida de ‘running’ en grup pels voltants del Mas de Sant Iscle, que finalitzarà amb una copa al celler en el marc de “Camins de vi”. La següent activitat es farà el dissabte 20 de maig a Artés i serà un taller participatiu per descobrir i practicar l’art de la pedra seca. El diumenge 4 de juny s’ha programat una activitat de ‘winefulness’ al celler Fargas Fargas, durant la qual es practicarà la tècnica del mindfulness o atenció plena aplicat al món de la vinya i el vi, per posar tots els sentits en l’entorn i en la copa de vi.

El celler Entrebosc de Castellfollit del Boix serà l’escenari de la següent activitat, el dissabte 10 de juny, que consistirà en un taller de plantes silvestres comestibles. L’última proposta serà un taller de pintura i vi, on s’utilitzaran els elements de la vinya per elaborar una pintura. L’activitat es farà a Ca la Julita de Castellbell i el Vilar el dissabte 17 de juny.

El cicle d’activitats de bosc i vinya té per objectiu aprofundir en el coneixement de la cultura de la vinya i el vi des d’una vessant naturalista i sostenible. Els paisatges de vinya del Bages tenen la singularitat de ser petites parcel·les envoltades de bosc on hi creixen també herbes aromàtiques i sovint s’hi troben també construccions vitivinícoles de pedra seca. L’organització del cicle forma part de les propostes de la Ruta del vi de la DO Pla de Bages i compta amb el finançament de Leader (Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central) i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central dins del projecte Leader Natura i Vida Silvestre.

La Ruta del vi de la DO Pla Pla de Bages és un projecte coliderat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages i el Consell Regulador de la DO Pla de Bages, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.

image_pdfExporta a PDF