Donar a conèixer el Camí Ignasià tant al públic nacional com internacional i molt especialment a agències i empreses turístiques que organitzen activitats. Aquest ha estat un dels principals objectius de la participació de Manresa i el Bages a Fitur, la fira internacional de turisme que s’ha celebrat a Madrid entre el 24 i el 28 de gener. L’oferta turística del territori hi va ser present de la mà de la Diputació de Barcelona, que hi ha tingut un estand conjuntament amb el Consorci de Turisme de Barcelona, i des del qual el Bages va poder fer difusió dels seus atractius turístics tant al públic final com als professionals del sector.

Una de les activitats que es van portar a terme a l’estand va ser una presentació sobre el darrer tram del Camí Ignasià que va de Montserrat a Manresa i que van fer de manera conjunta Manresa Turisme i Bages Turisme. Amb el títol “La esencia del Camino Ignaciano”, va posar en valor els elements patrimonials, naturals, gastronòmics, paisatgístics i espirituals d’una proposta amb un gran potencial per captar públic d’arreu de l’estat ja que el Camí té el punt de partida a Azpeitia, al País Basc, i transcorre per diverses comunitats autònomes. A més, es tracta d’una activitat que possibilita conèixer els atractius turístics de la comarca del Bages i més concretament els dels municipis per on passa aquesta etapa, que són Monistrol de Montserrat, Marganell, Castellbell i el Vilar, Castellgalí i Manresa.

La Diputació de Barcelona, amb una important aposta enguany per l’entoturisme i per la promoció de les Rutes del vi de Barcelona, va donar a conèixer l’oferta d’enoturisme a través d’una activitat de pintura amb vi en la qual es van promocionar les tres denominacions d’origen de la provincia de Barcelona i la Ruta del Vi DO Pla de Bages. El Geoparc de la Catalunya Central, per la seva banda, hi va ser present a l’estand de la Xarxa de Geoparcs Espanyols, un espai per posar en valor uns territoris amb un reconeixement internacional de gran valor i que junts conformen grans atractius turístics marcats per l’impacte de la geologia. La inauguració de l’estand va comptar amb la presència del president de la Xarxa Mundial de Geoparcs, Nikolas Zouros.

La presència a Fitur també va servir per mantenir trobades amb més d’una quinzena d’empreses del sector entre agències, destinacions, organitzadors d’esdeveniments i operadors de serveis i comercialitzar l’oferta de la destinació Bages a possibles interessats, així com per establir contactes a nivell institucional amb agents i institucions del sector turístic.

El conseller comarcal de Turisme i president del Geoparc de la Catalunya Central, Eduard Mata, també va assistir a la fira i en va destacar la importància de l’esdeveniment i el seu paper de punt de trobada internacional entre agents públics i privats del sector turístic: “Poder ser-hi presents, i portar el Bages a FITUR, ens permet donar a conèixer, en una fira tant rellevant com aquesta i a tot aquest públic, el gran potencial que el Bages pot tenir com a destinació ja que ofereix propostes tan rellevants com el Camí Ignasià, el Geoparc de la Catalunya Central i la Ruta del Vi de la DO Pla de Bages en un entorn cultural, patrimonial, gastronòmic i paisatgístic singular i únic”.

Per part de Fundació Turisme i Fires de Manresa, hi van assistir el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Vila Marta, el gerent de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Albert Tulleuda Lari, i Anna Castillo Poza, del departament comercial. La visita va servir per promocionar la ciutat de Manresa turísticament, posant en valor les diferents experiències que s’ofereixen a la ciutat sobre patrimoni cultural, natural i gastronòmic, així com per potenciar el paper de Manresa com a final del Camí Ignasià. La valoració de l’estada i dels contactes creats ha estat “molt positiva”, en paraules del regidor Vila.

image_pdfExporta a PDF