El Rebost del Bages, projecte del Consell Comarcal del Bages per promoure els productes alimentaris del territori, impulsa dues jornades adreçades a professionals en el marc de la Festa del Tomàquet del Bages. La primera serà una trobada de networking entre productors agraris i cuiners, que es farà el dilluns 17 de juliol a Castelladral. La segona, una jornada professional sobre la col verda manresana que tindrà lloc a la Fundació Alícia el dijous dia 20. Totes dues propostes tenen per objectiu donar a conèixer els productes de proximitat entre els professionals del sector de l’alimentació i afavorir el contacte entre aquests i els productors agraris.

La jornada de networking serà la quarta Trobada de productors i cuiners del Bages, una jornada professional dirigida a restauradors, responsables de menjadors col·lectius, botigues i empreses de distribució de productes alimentaris, organitzadors de fires, mercats i esdeveniments, etc. Es farà el dilluns 17 de 7 de la tarda a 10 del vespre al restaurant Castelladral de Navàs i hi participaran una dotzena de productors d’horta, carn, formatges, oli, pa, cervesa i vins i licors que mostraran i deixaran tastar els seus productes. Per assistir-hi, cal inscriure’s a través d’aquest formulari. L’organització de la jornada va a càrrec de Bages Impuls, Bages Proper i el Consell Comarcal del Bages i compta amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

La jornada ha de servir per sensibilitzar cuiners i professionals sobre la importància de treballar amb productes de proximitat, tant per motius mediambientals com socials, econòmics i de qualitat del producte. A més, des del punt de vista turístic és important que els establiments puguin oferir productes del territori, un factor que els diferencia de la competència i els posiciona en termes de qualitat i autenticitat. Al nou Pla Estratègic de Turisme queda recollida la necessitat d’impulsar la gastronomia amb un enfoc cultural i turístic, vinculant-la a l’activitat agrícola, el paisatge i el patrimoni que se’n deriva. També com un element que potencia l’excel·lència del sector turístic i el seu compromís amb la sostenibilitat.

Pel que fa a la jornada sobre la col verda manresana, es farà el dia 20 a les 17.30 a la Fundació Alícia i està organitzada per l’Escola Agrària de Manresa, i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la col·laboració de la Fundació Alícia, L’Era, la Xarxa de productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages. Hi participaran diferents agents, des de pagesos fins a cuiners i experts, que explicaran el producte, donaran a conèixer les seves possibilitats culinàries i repartiran planter. La inscripció pot fer-se a través d’aquest enllaç.

Aquesta jornada serà la culminació del projecte que s’ha portat a terme per valoritzar aquest producte, i durant el qual s’ha editat una guia sobre la col verda manresana. La col verda manresana és un producte d’hivern però es planta precisament ara, en el mateix moment en què es cullen els tomàquets, d’aquí la idoneïtat d’incloure aquesta jornada dins dels actes de la Festa del Tomàquet del Bages.

image_pdfExporta a PDF