El llibre, es podrà trobar properament a les llibreries Abacus i Parcir de Manresa

“Geoparc, quina passada de temps!” és el títol del conte que ha editat el Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central per donar-se a conèixer entre els més petits de casa. Els menuts que avui han assistit a l’Hora del Conte de la biblioteca El Casino de Manresa han pogut escoltar per primera vegada les aventures del Roc, l’Ona, l’Omar i la Silvina en el seu apassionant viatge pel Geoparc, amb més de 40 milions d’anys d’història. El president del Geoparc, Josep Canals, ha explicat que es tracta d’una “eina magnífica per donar a conèixer el nostre patrimoni geològic entre el públic infantil d’una manera amena i divertida”.

Un miler d’exemplars

El llibre, del qual s’han imprès 1.000 exemplars, és comercialitzat per l’editorial Zenobita i es podrà comprar a les llibreries Abacus i Parcir de Manresa. És un conte adreçat especialment a nens i nens d’entre 2 i 5 anys, amb la finalitat que es pugui conservar i promoure la importància geològica d’un territori per la ciència, l’educació i la cultura, a més de ser utilitzada com un actiu econòmic sostenible, per exemple mitjançant el foment del turisme responsable.

Divulgació

Aquest conte, amb textos de Mar Pavón, il•lustracions de Doris Jiménez i la implicació del Consell Comarcal del Bages, surt de la voluntat del Geoparc de fer divulgació a diferents nivells per acostar la geologia a la ciutadania. El director científic del Geoparc, Ferran Climent, ha apuntat que “el vessant educatiu del Geoparc és fonamental i el llibre ajuda perquè és entretingut tot i incloure molta informació que reflecteix la riquesa del territori”. A través del llibre i les aventures dels seus protagonistes, els infants podran resseguir, de forma divertida, la història de la Catalunya Central, que fa uns 40 milions d’anys estava coberta per un mar càlid. I com va donar pas a la formació de massissos com Montserrat o Sant Llorenç del Munt i l’Obac, de coves o de muntanyes de sal.

És previst que el dia 2 de juny, el conte “Quina passada de temps!” es presenti a Sant Joan de Vilatorrada i en d’altres indrets del territori.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF