El Consell Comarcal del Bages organitza una xerrada amb la participació d’associacions d’aturats majors de 45 anys per tal de fomentar l’apoderament dels ciutadans unint esforços i creant xarxa

Dins del projecte FormaBages i Bages Ocupació +45, el Consell Comarcal del Bages amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa va organitzar una xerrada amb el nom ‘Afrontem les dificultats dels aturats majors de 45 anys’. L’objectiu principal de la sessió era fomentar la creació d’una associació d’aturats majors de 45 anys a la comarca, a través de mostrar l’experiència dels ponents, així com també, d’explicar l’activitat que es realitza des de les associacions, les vies i mecanismes per sortir d’una situació de desocupació greu assolint la reinserció laboral i la manera de fer xarxa entre les persones que ho pateixen. A la xerrada hi van assistir una quarantena de persones, entre persones en situació d’atur, entitats socials, tècnics dels serveis locals d’ocupació i altres professionals interessats.

La recuperació econòmica està passant de llarg sense que les persones que es queden desocupades amb més de 45 anys en notin els efectes. Tot i que l’atur de llarga durada ha baixat un 30 per cent des del 2013, entre els majors de 45 ha continuat augmentat sent el col·lectiu més vulnerable. Al Bages, aquest grup d’edat registra a l’abril de 2019 una taxa d’atur del 56%, superior a la mitjana catalana que es troba al 53,8%. Malgrat la cruesa de les dades, existeixen casos d’èxit que s’han intentat mostrar en aquesta jornada.

La sessió ha anat a càrrec de representants de 3 associacions de Sant Cugat, Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat (Ferran Castanyer de Wise People, Isidro Gutiérrez de T’acompanyem i Maria Hilda d’Assat50), i que formen part d’una federació d’àmbit estatal que les agrupa, Codema45. En una part introductòria, realitzada per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, s’explicaven les principals línies de treball per al 2019 del projecte Bages Ocupació +45, entre les quals destaquen accions formatives, beques, visites a empreses, tríptic informatiu dels beneficis per a la contractació del col·lectiu, una jornada de foment de la formació a les empreses i seminaris de formació sobre l’acreditació de competències. Seguidament, els 3 representants van exposar la seva experiència dins l’associació coincidint en què és necessari conscienciar a la societat i a les empreses del talent i potencial que tenen els majors de 45 anys, però també, que una de les principals funcions de les associacions és acompanyar al col·lectiu en la recerca de feina. En tot moment els ponents van animar al públic assistent a la creació d’una associació a la comarca i es van oferir per a qualsevol consulta o dubte que els puguin sorgir.

image_pdfExporta a PDF