L’objectiu d’aquestes trobades periòdiques és compartir un fòrum de debat i estratègies comunes entre els responsables polítics municipals d’Igualtat i Dona

Entre les diferents accions que es duen a terme, destaquen “El bosc dels contes”, que ja han vist 1.700 alumnes, i els tallers per a ESO, en què aquest curs participaran més de 2.000 joves

Els regidors i regidores del Bages de l’àmbit de la dona s’han reunit al Consell Comarcal del Bages per avaluar les darreres accions dutes a terme, preparar la campanya del 8 de març, Dia internacional de la dona, i avançar en les grans línies estratègiques que es marcaran a nivell comarcal en l’àmbit de la igualtat i la dona aquest 2017. Els propers reptes són la campanya del 8 de març i la X Trobada de Dones del Bages.

Des del Consell Comarcal, i en col·laboració amb els Ajuntaments, es duen a terme diverses accions de sensibilització per promoure la igualtat de gènere. Destaquen, entre elles, l’exposició el “Bosc dels Contes”, que continua la seva itinerància per la comarca i que, durant el trimestre, ha rebut 1.700 infants de les escoles del Bages sud. Ara l’exposició es trasllada al Casal de Joves de Súria, fins al 12 de febrer, i després anirà a a Sant Joan de Vilatorrada, a Sant Fruitós de Bages, Avinyó, Sallent i Navàs. Es tracta d’una mostra de contes sense estereotips sexistes, on els personatges fan de tot, independentment de si són homes o dones, i que compta amb les il·lustracions del conegut Joan Turú.

També cal destacar els tallers que s’ofereixen a secundària i en els quals aquest curs participaran més de 2.000 joves:

  • 1r ESO, Taller “Sóc noi, sóc noia m’agrado?”, 732 alumnes de 10 centres
  • 2n ESO, Taller “Obrim els armaris”, 273 alumnes de 5 centres
  • 3r ESO, Taller “Ciberhabilitats” , 632 alumnes de 11 centres de secundària
  • 4t ESO, Taller “Relacions sanes de parella”, 415 alumnes de 9 centres

En la reunió de regidors i regidores, amb una molt bona assistència i participació, es va fer una valoració molt positiva de la campanya que es va dur a terme el novembre contra la violència de masclista -“Aquestes sabates ja no caminen, camina tu perquè no torni a passar”-, per les accions que s’hi van proposar i que van implicar la ciutadania a participar-hi.

A més, a causa de l’èxit de l’any anterior i la demanda per part dels municipis, s’organitza una nova edició de la “Petita Puça”,  una cantata basada en el conte amb el mateix nom i editat pel Consell Comarcal del Bages. Aquest material permet treballar amb els alumnes més petits les emocions, les capacitats i l’educació en igualtat.

D’altra banda, s’està treballant en altres projectes per a la igualtat, com les maletes itinerants de contes coeducatius que van passant per diferents escoles del Bages; el projecte de prevenció de la violència masclista a la parella, conjuntament amb el C.P. Lledoners; o el projecte “Ens posem les ulleres de la igualtat” que enguany s’està fent en dues llars d’infants de Navàs.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF