El projecte impulsat per l’Ajuntament de Manresa i pel Consell Comarcal del Bages ha donat eines i recursos per incrementar la competitivitat de les empreses a través de la innovació

El passat dimecres 19 de desembre els responsables tècnics i entitats vinculades al projecte d’Impuls a l’Economia Circular a la Indústria van presentar els principals resultats de l’anàlisi realitzat durant el 3er trimestre d’enguany i les línies de treball a seguir durant el proper any.

A l’acte, celebrat al Celler Collbaix, van assistir una trentena d’empreses de tota la comarca i va comptar amb la participació amb Rosa Serra, coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona; Joan Badia, Conseller de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages; i Jaume Arnau, regidor de comerç, mercats i Indústria de l’Ajuntament de Manresa.

En un primer bloc, Montse Ambrós, gerent de l’Associació d’Empresaris de Bufalvent, va presentar l’experiència de l’oficina de Simbiosi Industrial, i Josep Rosell, consultor a Simbiosy, va detallar les accions realitzades fins la data i va destacar els projectes detectats amb les diferents empreses participants.
En un segon bloc, els responsables del Clúster de la Biomassa, la secció Industrial de la Fundació Ampans, l’empresa XMoba (Seat) i la UPC Manresa varen exposar en forma de píndoles diferents eines i iniciatives emmarcades en l’economia circular directament aplicables a la industria bagenca i als seus polígons d’activitat econòmica.

L’acte va concloure amb un tast de vins ecològics i formatges, guiat pels responsables tècnics Josep Maria Claret, de Collbaix, i Joan Portell, Muntanyola, que varen ressaltar l’aprofitament de subproductes orgànics dins el propi procés productiu, entre altres aspectes ambientals.
El conseller de Desenvolupament Comarcal, Joan Badia, ha explicat que «la millora de la competitivitat de les nostres empreses és clau perquè el Bages continuï sent una de els comarques més dinàmiques del país. La innovació i les sinèrgies entre les indústries permetrà generar noves oportunitats de negoci i llocs de feina».

L’impuls de l’economia circular ha estat l’eix vertebrador de les accions de desenvolupament comarcal d’aquesta tardor per part del Consell Comarcal del Bages. L’ens ha portat a terme una sèrie d’accions formatives i d’assessorament tècnic dirigit a les empreses, les associacions d’empresaris i al personal tècnic dels municipis, per tal d’oferir eines i recursos per incrementar la competitivitat de les empreses a través de la innovació, les millors pràctiques disponibles i el desenvolupament de nous models de negoci.