La jornada tindrà lloc el proper dilluns 22 de gener, a partir de les 9:30 hores, al Restaurant Mas de la Sala de Sallent.

Per a més informació sobre el programa de l’acte i confirmar assistència, podeu consultar aquest formulari d’inscripció.

Des del Consell Comarcal, Bages Turisme i el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central es fa una crida a la participació dels agents turístics públics i privats, entitats, equipament i empreses del territori en la doble presentació prevista el proper dilluns 22 de gener al Restaurant Mas de la Sala de Sallent, una sessió informativa en què els assistents podran conèixer els beneficis i avantatges d’adherir-se als programes existents en l’àmbit turístic, aprofundint així en el coneixement del territori i teixint la xarxa de col·laboració per a la promoció turística del patrimoni local.

Per un costat, el programa de ‘Punts d’Informació Turística (PIT)’, partint de la xarxa d’Oficines de Turisme oficials, vol dotar a la comarca del màxim nombre de Punts d’Informació Turística complementaris on els turistes i visitants tinguin la possibilitat de ser informats de l’oferta turística existent, alhora que puguin rebre assistència i suport en l’organització de la seva estada. D’altra banda, el  ‘Biosphere, turisme responsable’ és un programa a escala mundial de qualitat i sostenibilitat turística que, a la comarca del Bages, està impulsat i coordinat conjuntament pel Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. A més, l’adhesió a aquest programa també permet obtenir el distintiu d’equipament o establiment adherit al Geoparc Mundial UNESCO.

Durant l’acte del proper dilluns, Queralt Serra, tècnica de la Diputació de Barcelona coordinadora del programa a nivell provincial del programa PIT, detallarà més aspectes sobre aquest projecte de promoció turística. Tot seguit, dos establiments/equipaments participants en l’edició del 2017 explicaran la seva experiència particular després d’haver intervingut en les sessions formatives l’any passat i haver rebut el distintiu corresponent. A continuació, Ferran Climent, director científic del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, exposarà el protocol d’adhesió com a Centre Col·laborador Geoparc -impulsat, coordinat i gestionat pel Consell Comarcal i Bages Turisme-, un programa emmarcat en el compromís per a la sostenibilitat en destinacions Biosphere liderat per la Diputació de Barcelona. En aquest darrer cas, Vanesa Mas, com a tècnica de la Diputació de Barcelona coordinadora del programa a nivell provincial, serà l’encarregada d’explicar el programa ‘Biosphere, turisme responsable’. Per a més informació sobre l’acte de presentació i confirmar assistència, podeu consultar aquest formulari d’inscripció.

Més detalls sobre el programa PIT
El programa PIT, que està coordinat i impulsat a nivell provincial per la Diputació de Barcelona i coordinat i gestionat pel Consell Comarcal del Bages i Bages Turisme al territori, té com a objectiu dotar a equipaments turístics d’informació i coneixements dels atractius i l’oferta turística de la comarca. La implantació d’aquest projecte permet als participants donar resposta a les peticions d’informació turística de forma solvent, contrastada i acurada, conèixer altres equipaments turístics i establir sinergies i millorar la proposta de producte turístic individual a través de la creació de producte combinat amb altres equipaments que hi formin part.

Biosphere i Adhesió al Geoparc Mundial UNESCO
El segell Biosphere és una certificació voluntària i independent que suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental, protecció del patrimoni cultural i defensa de les variables socioeconòmiques d’una empresa o destinació. La certificació neix amb el suport de Nacions Unides a través de la primera Conferència Mundial de Turisme Sostenible i és un segell que, en el cas concret del Bages, va acompanyat amb el distintiu d’empresa/equipament adherit al Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central.

En el marc del Biosphere es treballa perquè la gestió de l’empresa a nivell intern sigui òptima, sostenible i eficient mitjançant la incorporació de manuals de bones pràctiques. El programa permet millorar la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics de la comarca, generar contactes i col·laboracions entre les diferents empreses turístiques que hi participen i incidir en l’orientació de l’empresa vers el client i la seva satisfacció.

Amb aquest projecte, el Consell Comarcal del Bages vol incrementar la competitivitat de les empreses turístiques de la comarca i augmentar els estàndards de qualitat i sostenibilitat turística de la destinació. L’adhesió al programa comporta la implementació d’un pla formatiu, l’assistència a tallers, la participació en grups de treball, l’aplicació de criteris de millora  a la seva empresa i una avaluació externa en cicles anuals.

Per a més informació i detalls sobre els programes existents en matèria de promoció turística, podeu contactar amb l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages.

2018-01-16T11:29:26+00:00 dimarts, 16 de gener de 2018|