En un esdeveniment que va tenir lloc a l’Auditori Plana de l’Om de Manresa, més d’un centenar de persones van assistir al cicle de conferències emmarcat en el projecte ‘Bages Educa’, impulsat pel Consell Comarcal del Bages.

La consellera de l’Àrea d’Educació, Èlia Tortolero, assegura que “aquestes experiències ens faciliten eines per garantir el correcte desenvolupament social, motor i afectius d’infants i joves”.

El projecte ‘Bages Educa’, una nova iniciativa del Consell Comarcal que té com a objectius contribuir a la millora de l’educació d’infants i joves del territori i facilitar eines vàlides a la comunitat educativa i a les famílies per al procés d’aprenentatge, va donar el tret de sortida aquest dimarts 24 d’octubre amb el cicle de conferències “Si no et transforma no és aprenentatge”. Un total de 112 persones, majoritàriament professionals del sector educatiu, es van aplegar a l’Auditori Plana de l’Om per escoltar atentament les breus intervencions de Joan Turu, Noemí Zomeño, Enric Bastardas i Maria Jesús Comellas, que van explicar, en primera persona, algunes experiències, casos i exemples que evidencien la importància del procés d’aprenentatge en infants i joves.

La consellera de l’Àrea d’Educació del Consell Comarcal del Bages, Èlia Tortolero, fa una valoració “molt positiva” de la jornada, ja que “aquestes experiències ens faciliten eines per garantir el correcte desenvolupament social, motor i afectius d’infants i joves i ens dibuixen un col·lectiu capaç, actiu i molt protagonista”.

L’il·lustrador Joan Turu, autor també del recurs gràfic que donava títol i imatge a la jornada, va obrir el cicle de conferències amb una intervenció en què va remarcar la necessitat d’ajudar als infants a pensar, ser crítics i deixar que els seus actes tinguin conseqüències, evitant així una pauta continuada per part de les persones adultes. Tot seguit, la periodista Noemí Zomeño, durant la xerrada “Quan els mestres són els teus fills”, va assegurar que ser mare t’obliga a buscar solucions i aprendre constantment, destacant que no cal fer una crítica destructiva quan es prenen males decisions. De la seva banda, el comunicador i formador Enric Bastardas va fer la ponència “12 mesos, 12 aprenentatges”, on va detallar les habilitats clau a l’hora d’aprendre: curiositat, voluntat, diversitat, flexibilitat i diversió. Per últim, Maria Jesús Comellas, doctora en psicologia, professora emèrita de la UAB i mestra de llarga durada, va tancar el cicle amb “Aprendre avui: mitges veritats i moltes falsedats”, una conferència en què va posar de manifest que cal evitar els prejudicis i l’etiquetatge entorn dels infants, elements que condicionen el seu aprenentatge, i va reivindicar la necessitat de crear motius per consolidar l’aprenentatge i que aquest es vegi reflectit en la vida quotidiana de les persones. 

A més, es van regalar bosses corporatives de la jornada als cent primers assistents i també es va oferir un petit refrigeri als professionals de l’ensenyament, pares i mares i tutors que es van aplegar a la Plana de l’Om, promovent així un espai obert de diàleg amb els conferenciants.

El Consell Comarcal del Bages agraeix la participació i predisposició de ponents i assistents i anima tots els agents del sector educatiu a participar en futures activitats del projecte Bages Educa, una proposta que neix amb la voluntat de facilitar instruments que promoguin la cohesió del món educatiu mitjançant activitats transversals que afavoreixin la construcció d’una societat inclusiva, justa i integradora.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF