Es fan dues sessions que culminen amb l’elaboració d’un decàleg de bones pràctiques per deixar-lo penjat a l’aula

L’Agència Comarcal de l’Energia del Bages (del Consell Comarcal) ha elaborat material didàctic sobre l’estalvi d’energia per posar-lo a disposició de les escoles a través d’uns tallers. Amb el títol “Parlem de l’energia”, l’objectiu principal és que els alumnes aprenguin la importància d’estalviar energia, tan a l’escola com a la seva llar.

Amb aquesta finalitat es fan tallers en dues sessions: una primera part teòrica on es parla, per exemple, de què és l’energia, formes de l’energia (calor, electricitat…), fonts d’energia renovables i no renovables, història de la utilització de l’energia, canvi climàtic i com reduir-lo… I s’introdueixen diferents hàbits molt senzills per reduir el consum, des d’apagar els llums o anar a peu a l’escola fins a explicar als pares la conveniència d’instal•lar plaques solars a casa.

En la sessió pràctica, es mostra l’ús de diferents aparells de mesura com ara una càmera termogràfica, un luxòmetre (mesurador de llum), mesuradors elèctrics, termòmetres, etc. El darrer exercici consisteix en l’elaboració d’un decàleg sobre bones pràctiques per penjar-lo a l’aula.

Aquests tallers s’han iniciat a l’escola Monsenyor Gibert, de Sant Fruitós de Bages, on el material ha tingut molt bona acollida i els alumnes han mostrat molt d’interès. Les properes sessions estan programades als següents centres: escola Els Roures (St. Feliu Sasserra), escola Agrupació Sant Jordi (Fonollosa), escola l’Olivar (Castellnou de Bages) i ZER escola St. Esteve (Valls de Torroella – Sant Mateu de Bages).

“Parlem de l’energia”, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, posarà els materials a disposició de totes les escoles del Bages que hi estiguin interessades per tal que puguin treballar i debatre a l’aula sobre l’ús i estalvi d’energia.

2017-01-30T09:13:25+00:00 dijous, 14 d'abril de 2016|