Més d’una trentena d’empreses del sector alimentari i de la restauració van participar a la trobada que va tenir lloc ahir a l’espai Artium d’Artés

Impulsar la produccció agroalimentària de qualitat, donar a conèixer les elaboracions artesanes i promocionar productes locals, de proximitat i la recuperació de varietats locals. Amb aquest objectiu comú, més d’una trentena d’empreses del sector agroalimentari i de la restauració s’han trobat aquesta setmana a l’espai Artium d’Artés en la primera edició de la jornada Enxarxa’t, una proposta del Rebost del Bages i la Diputació de Barcelona per afavorir el contacte entre productors i elaboradors de productes de proximitat i comerços d’alimentació i restauradors del territori.

La valoració de la trobada ha estat molt positiva per part de tots els participants, que n’han destacat la possibilitat de conèixer, en poc temps, altres professionals del sector i intercanviar-hi opinions, la descoberta de nous productes i el contacte directe amb productors, elaboradors i restauradors. Des de l’organització es preveu donar continuïtat a la iniciativa, tenint en compte que tots els participants van manifestar el seu interès per tornar a participar en sessions similars.

Amb jornades d’aquest tipus, es vol promoure la gastronomia local com a reclam turístic i a la vegada impulsar una gastronomia que reflecteixi la particularitat del territori a través dels seus productes. A la jornada d’aquesta setmana hi van participar elaboradors de productes molt diversos que van des dels llegums fins al pa, passant pels vins, l’oli d’oliva, els productes càrcnics, les verdures i hortalisses, els embotits o la mel. També hi eren presents una quinzena de restaurants i establiments d’alimentació.

 

2017-03-31T10:34:11+00:00 divendres, 31 de març de 2017|