Els nois i noies participants del projecte Cultura Emprenedora a l’Escola han creat 24 cooperatives i destinaran els beneficis a projectes socials

El Pavelló Blau de Navàs ha acollit la 3ª Trobada de Cooperatives Escolars del Bages, organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament de Navàs. Aquesta trobada s’emmarca dins del programa CuEmE (Cultura Emprenedora a l’Escola), de la Diputació de Barcelona, que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora a les escoles creant cooperatives on produeixen productes materials des de les manualitats. Posteriorment es venen els productes al mercat ambulant i una part dels beneficis es destina a projectes socials.

Enguany la trobada ha assolit un nou record de participació amb més de 500 alumnes de les escoles Joventut de Callús; Maians de Castellfollit del Boix; Bages, Joviat, La Salle, Sant Ignasi i l’Espill de Manresa; FEDAC de Monistrol de Montserrat; Sant Josep de Navàs; Ametllers, Collbaix i Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada; Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet; i FEDAC i Mare de Deu de Montserrat de Súria.

Durant la Trobada, que te una funció semblant a una fira de mostres, s’han presentat les 24 cooperatives creades i els i les alumnes munten un estand amb els seus productes. A la vegada es dinamitza la jornada amb jocs cooperatius per a que s’hi generi un coneixement mutu entre les alumnes de la comarca.

Al projecte CuEmE de la Diputació de Barcelona hi participen enguany 217 escoles, 93 municipis i més de 9.500 alumnes organitzats en 394 cooperatives. El foment de la cultura emprenedora i l’aposta pel model cooperatiu com a filosofia empresarial de base, va encaminat a ensenyar als i les joves un model de gestió democràtica i participativa i reforça el vessant de responsabilitat social de les iniciatives empresarials.

image_pdfExporta a PDF