Es farà el dijous 27 d’abril a Manresa, organitzada per l’Agència de l’Energia del Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa, la PIREEB i diversos col·legis professionals

Com fer la certificació energètica dels edificis de les administracions, com millorar l’eficiència energètica dels edificis públics, com rehabilitar edificis públics amb criteris de consum nul o gairebé nul, la figura del gestor energètic o autoconsum fotovoltaic seran alguns dels temes que es tractaran a la “Jornada sobre eficiència energètica en els equipaments municipals” que es farà el dijous 27 d’abril, a partir de les 9 del matí, al Palau Firal de Manresa.

La sessió va adreçada especialment a polítics i tècnics d’Ajuntaments, però és gratuïta i oberta també a qualsevol altre professional que estigui interessat en el tema.

La jornada és organitzada per l’Agència Comarcal de l’Energia, del Consell Comarcal del Bages, l’Ajuntament de Manresa, la Pireeb (Plataforma per a l’impuls de la rehabilitació energètica de l’edificació al Bages), i diversos col·legis professionals (arquitectes, aparelladors i enginyers).

El programa de la jornada

9.00    BENVINGUDA I PRESENTACIÓ. Jordi Serracanta (regidor de Qualitat Urbana i Serveis de l’Ajuntament de Manresa) i Marc Aloy (conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages)

9.15    CERTIFICACIÓ ENERGÈTICA DELS EDIFICIS DE LES ADMINISTRACIONS. A càrrec d’Ainhoa Mata Pérez (Cap de la Unitat d’Edificis, ICAEN)

9.45    EL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA PER A LA MILLORA DE L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA DELS EDIFICIS PÚBLICS. A càrrec d’Eloi Juvillà (Cap de la secció d’Equipaments i Espai Públic Diputació de Barcelona)

10.15 PAUSA-CAFÈ

10.45  LA REHABILITACIÓ D’EDIFICIS PÚBLICS AMB CRITERIS nZEB. EINES DE SUPORT (PROJECTE EDINET). A càrrec de Jordi Carbonell (Investigador sènior del grup de bioclimatisme i eficiència Energètica, CIMNE)

11.15 LA FIGURA DEL GESTOR ENERGÈTIC. A càrrec de Josep Mª Ortiz (consultor

Energètic)

11.45 AUTOCONSUM FOTOVOLTAIC: SITUACIÓ ACTUAL, INSTAL·LACIONS EN

EDIFICIS MUNICIPALS. A càrrec d’Enric Massaneda (Domini Ambiental) i de Manel Ribera (Ajuntament de Manresa).

12.15 MESURES PASSIVES. A càrrec de José Linares Salido (vocal de la Junta de

Govern del CAATEEB, Director Operatiu de Rehabilitació i Millora de l’Habitatge, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya).

12.45 TAULA RODONA AMB ELS PONENTS

13.15 CLOENDA

Inscripcions gratuïtes

Les inscripcions són gratuïtes però cal reservar plaça  a través de:

  • Agència Comarcal de l’Energia del Bages // bagesenergia@ccbages.cat // 936 93 03 80
  • Col·legi d’Arquitectes de Catalunya // manresasecretaria@coac.cat // 93 875 18 00
  • Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona //
  • bba@apabcn.cat // 93 872 97 99
  • Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya // manresa@eic.cat // 938 72 49 23
  • Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa // cetim@cetim.cat // 93 872 57 62
2017-04-11T11:21:15+00:00dimarts, 11 d'abril de 2017|