Els Consells d’Infants del Bages, convocats pel Consell Comarcal, han consensuat un text amb 34 demandes, que han llegit al Parlament, davant la presidenta Carme Forcadell i diversos parlamentaris

Una setantena d’infants de cincs Consells d’Infants del Bages han visitat avui el Parlament de Catalunya per presentar als polítics catalans l’escola que volen per al seu futur. Nens i nenes d’Artés, Callús, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada, acompanyats de diversos polítics de la comarca, han estat rebuts per la presidenta Carme Forcadell a l’hemicicle del Parlament, on han llegit un escrit que reflecteix en 34 punts les coses que volen millorar o canviar a les seves escoles: des de mobiliari renovat i més còmode, més material a les aules, millores als patis, eliminar els barracons, fer més experiments, casos pràctics i activitats divertides, que cada infant marqui el seu ritme d’aprenentatge o tenir mestres engrescats i motivats, entre d’altres.

Aquest  treball és el resultat de les trobades dels Consells d’infants del Bages, impulsades pel Consell Comarcal, per tal que els infants de la comarca treballin conjuntament sobre un tema i puguin fer sentir la seva veu.

En la visita al Parlament, a part de Forcadell, també els han rebut les parlamentàries Adriana Delgado i Anna Gabriel.

Els infants bagencs han estat acompanyats per alcaldes, regidors i tècnics de diversos Ajuntaments i representants del Consell Comarcal del Bages. La delegació ha arribat a Barcelona abans del migdia per fer un pícnic al Parc de la Ciutadella abans de començar la seva visita al Parlament.

El projecte, impulsat des del Consell Comarcal del Bages, s’ha allargat durant tot el curs amb l’objectiu de recollir la veu dels infants i les seves propostes per millorar el sistema educatiu. S’han fet diverses trobades per consensuar el text sobre l’escola que volen els infants, que va ser presentat al Consell d’Alcaldes, aprovat pel ple del Consell Comarcal del Bages i, finalment, s’ha presentat al Parlament de Catalunya.

2017-05-04T07:17:44+00:00dijous, 4 de maig de 2017|