En la última sessió, que va tenir lloc a Santpedor, es va tractar especialment el turisme experiencial o turisme d’experiències.

Està previst que la segona setmana de desembre es faci l’acte d’acreditació dels nous punts d’informació turística. 24 nous establiments, equipaments i serveis opten a l’acreditació, mentre que els 28 de l’any passat aspiren a renovar-la.

Santpedor va acollir divendres 6 d’octubre la darrera sessió del programa Punts d’Informació Turística i Centres Col·laboradors Geoparc (programa PIT + C. C. Geoparc), un programa de formació impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat pel Consell Comarcal del Bages que pretén acreditar nous establiments, equipaments i serveis del territori per tal que puguin operar com a punts d’informació turística. A la sessió de formació van assistir representants de 30 agents del territori, alguns d’ells per renovar l’acreditació i d’altres per rebre-la per primera vegada.

En aquesta última sessió es va tractar, especialment, el turisme d’experiències, una nova tendència en turisme que es caracteritza per oferir propostes singulars, dinàmiques i innovadores que sorprenguin i facin que l’experiència sigui única i inoblidable. Es va aprofitar també per donar a conèixer alguns exemples de turisme experiencial relacionats amb el patrimoni de la pedra seca i l’ús que en fan els geoparcs com a recurs geoturístic.

També es va presentar i explicar el projecte del poblat Plaià, una nova proposta turística sorgida al Bages que consisteix en la recreació d’un assentament medieval del segle XI a la Catalunya Central. Per últim, es va fer una visita guiada al nucli medieval de Santpedor i al convent de Sant Francesc i es van explicar quines inversions s’han fet o s’estan fent al municipi.

“Amb aquesta sessió a Santpedor finalitza un programa que considerem molt complet i que els mateixos assistents valoren molt positivament”, assegura el conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Josep Canals. Aquest 2017 s’ha celebrat la segona edició del programa PIT. En la primera, 28 establiments de la comarca van rebre l’acreditació com a Punts d’Informació Turística. “Creiem que és un programa necessari, no només per potenciar el turisme al Bages, sinó també perquè els equipaments turístics ofereixin la màxima qualitat, tant en l’atenció com en la informació que es dóna als visitants”, conclou Canals.

Està previst que la segona setmana de desembre es faci l’acte d’acreditació del programa Punts d’Informació Turística i Centres Col·laboradors Geoparc conjuntament amb l’acreditació del Programa Biosphere. Enguany, 24 nous establiments, equipaments i serveis opten a l’acreditació, mentre que els 28 de l’any passat aspiren a renovar-la.

2017-10-12T10:08:36+00:00 dijous, 12 d'octubre de 2017|