El projecte coordinat i finançat pel Consell Comarcal del Bages, inclou els centres oberts de Callús, Avinyó, Moià i Sant Joan de Vilatorrada i Súria

Gairebé 90 nens i nenes de famílies amb pocs recursos del Bages i Moianès tenen garantits 2 àpats durant tot l’estiu gràcies als centres oberts de Callús, Moià, Avinyó, Sant Joan de Vilatorrada i Súria, que ja han obert aquesta setmana per donar cobertura a l’alimentació d’aquests infants durant els mesos de vacances, en què no poden gaudir de la beca menjador. El projecte compta amb el finançament del Consell Comarcal del Bages a través del Departament de Treball Afers socials i família de la Generalitat de Catalunya. Els recursos del projecte es dediquen a la contractació de professionals de l’educació social i al cost de dos àpats diaris, que presta una empresa de càtering.

Els centres oberts són espais que ofereixen activitats durant tot el curs lectiu però, des de fa tres anys, el projecte es va fer extensiu als mesos d’estiu i se’n va ampliar l’horari per tal garantir la cobertura de necessitats bàsiques i proporcionar atenció socioeducativa als infants i adolescents durant els  dos mesos i mig que els centres educatius no poden cobrir aquesta funció . Mentre que l’any 2014 al nostre territori només es van oferir una trentena de places, el projecte ha anat creixent fins a les gairebé 90 places i la creació d’un nou centre obert aquest any. A Callús i Avinyó, el servei es donarà durant tot el mes de juliol; a Sant Joan de Vilatorrada i Súria, fins a finals d’agost; i Moià allarga el servei fins mitjan de setembre.

El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, explica que amb aquest projecte “el Consell Comarcal del Bages no només dóna continuïtat sinó que també reforça l’aposta per aquest servei i garanteix  així dos drets fonamentals de qualsevol infant: una alimentació adequada i saludable i un espai d’educació en el lleure.”

Els usuaris d’aquest servei són valorats i escollits pels serveis socials municipals seguint criteris de situacions de risc d’exclusió social i pobresa econòmica que dificulta la cobertura de necessitats bàsiques com l’alimentació.

2017-01-30T09:13:21+00:00 dimecres, 6 de juliol de 2016|