Considera la situació insostenible i estudia la possibilitat d’emprendre accions judicials

El Consell d’Alcaldes del Bages s’ha reunit aquest matí de manera extraordinària per analitzar la situació de la mobilitat de la comarca després dels greus incidents que han tingut lloc aquesta setmana a la C-55. Després de la reunió, els alcaldes han volgut mostrar la seva unitat davant d’un problema que afecta a tots els ciutadans de la comarca. El seu president, Ferran Estruch, alcalde de Cardona, ha qualificat la situació d’“insostenible” i ha manifestat que els alcaldes estan decebuts tant amb la gestió de les obres com amb els protocols de resposta quan es produeixen incidents com el d’aquesta setmana.

Alliberament definitiu del peatge

El Consell d’Alcaldes ha insistit amb la petició d’alliberament definitiu del peatge de la C-16 per tal que el territori de les comarques centrals puguin gaudir d’una via ràpida i gratuïta d’accés a l’àrea metropolitana. Com a pas previ, a finals d’octubre es va demanar al Secretari d’Infraestructures l’alliberament del peatge mentre durin les obres a la C-55. Uns dies més tard la petició es va tornar a traslladar a la direcció General de Trànsit  i la resposta va tornar a ser negativa.

Mesures urgents

Davant aquesta situació, els alcaldes reclamen una reunió en un termini de 10 dies amb el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, i es reserven el dret d’emprendre accions legals davant d’unes condicions de concessió de la C-16 que consideren inadmissibles. El Consell d’Alcaldes ha reiterat la necessitat de fer els enllaços de l’autopista bidireccionals per tal de convertir aquesta carretera en una via al servei del territori i ha exigit al govern de l’Estat espanyol la finalització de les obres de la carretera B-40 que ha de permetre la connexió de la C-16 i l’A2 entre Viladecavalls i Olesa. Per altra banda, els alcaldes han demanat el desdoblament de la C-55, entre Manresa i Castellbell per tal de millorar la mobilitat interior de la comarca.

Finalment, els alcaldes també exigeixen a l’Estat espanyol la l’execució immediata de les actuacions previstes al Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona 2008-2015 per tal d’aconseguir un servei ferroviari competitiu per a la comarca.

Mantenir la pressió

Els alcaldes traslladaran totes aquestes peticions al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, al Ministeri de Foment i als agents polítics i socials del territori. Finalment, s’han compromès a mantenir la pressió per acabar amb la manca de seguretat a la C-55. La setmana vinent està prevista una reunió amb la directora general del Servei Català del Trànsit i el director dels Mossos d’Esquadra.

2017-01-30T09:13:33+00:00 dijous, 26 de novembre de 2015|