El Consell vol fer visible les situacions de desigualtat i discriminació que pateixen les persones lesbianes, gais, transgènere, bisexuals i intersexuals al Bages

Una vintena d’Ajuntaments de la comarca penjaran la bandera commemorativa de la jornada del 28 de juny i dijous es farà una xerrada amb la directora de l’informe ‘L’estat de la LGTBifòbia a Catalunya 2015’

El Consell Comarcal del Bages commemora per primera vegada la jornada del 28 de juny, Dia per a l’Alliberament de lesbianes, gais, homes i dones Transsexuals i Bisexuals (LGTBI). El Consell Comarcal té el compromís de treballar de manera decidida per la igualtat real de les persones LGBTI i posarà de manifest les situacions de desigualtat i discriminació que pateixen aquestes persones al territori. Com acció més visible aquest any el Consell ha penjat la bandera commemorativa del Dia per a l’alliberament LGTBI a la façana de l’edifici de la Muralla i ha aconseguit la implicació d’una vintena d’ajuntaments de la comarca, quinze més que l’any passat, en aquest gest simbòlic.

Igualtat

El conseller d’Acció Social i Ciutadania del Consell Comarcal del Bages, Albert Marañón, ha apuntat que “el Consell treballarà de manera decidida per la igualtat real i la garantia de drets de les persones LGBTI lluitant contra la invisibilitat i la discriminació que s’accentua en territoris d’interior com és el cas del Bages. A més, apunta que “la Llei contra l’Homofòbia i la Transfòbia obliga les institucions a adoptar mesures i polítiques concretes per garantir els drets de les persones LGBTI”. El Consell té previst seguir impulsant polítiques concretes a través d’un nou Pla d’Igualtat d’orientació sexual i identitat de gènere.

Xerrada, dijous

En el marc dels actes al voltant de la jornada del 28 de juny dijous a dos quarts de 10 del matí es programa la xerrada ‘Abordatge i situació actual dels drets de les persones Lesbianes, Gais, Transgènere, Bisexuals i Intersexuals’. Anirà a càrrec de la directora de l’informe ‘L’Estat de la LGTBifòbia a Catalunya 2015’, Elena Longares, és oberta a tothom i s’adreça al personal polític i tècnic del propi Consell i dels ajuntaments de la comarca.

2017-01-30T09:13:22+00:00dimarts, 28 de juny de 2016|