S’incrementa la partida de centres oberts i altres recursos per a infants i joves, i es millora el conveni de treballadores i educadores socials

El Consell Comarcal del Bages ha aprovat, en el seu ple ordinari, el contracte programa de Serveis Socials amb la Generalitat, que dedicarà enguany 2.445.300 euros per destinar a serveis a les persones i serveis socials. Això suposa un augment d’un 2,55% respecte al de l’any passat.

Dels 62.000 euros més que el Consell Comarcal té per destinar a polítiques socials, una bona part s’han transferit als Ajuntaments per millorar la dotació econòmica destinada a la plantilla de professionals, com les treballadores socials, educadores socials i l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència. En total, la partida de professionals dels equips municipals de serveis socials  puja a gairebé 876.000 euros.

També s’han incrementat les aportacions als Centres Oberts, ja que s’hi ha adherit el de Súria (anteriorment se subvencionaven els d’Avinyó, Sant Joan de Vilatorrada, Callús i Moià). Els Centres Oberts són un servei d’atenció socioeducativa per a infants i adolescents.

Altres partides que han augmentat han estat la dels àpats d’estius per a fills i filles de famílies amb pocs recursos; i les aules socioeducatives, que són programes preventius de risc per a la infància i adolescència.

El conseller comarcal d’Acció Social, Albert Marañón, explica que  “aquest increment del 2,55% és positiu perquè va en la línia de resoldre les necessitats que tenen plantejades els Ajuntaments i incrementar l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat”.

Els serveis a les persones i serveis socials es financen a través del contracte programa amb el departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat, que ha estat aprovat pel ple del Consell Comarcal aquest dilluns.

2017-01-30T09:13:19+00:00 dimarts, 27 de setembre de 2016|