Les contractacions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i van adreçades a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció

El Consell Comarcal del Bages ha contractat 17 persones a través de les convocatòries del Programa Treball i Formació del SOC per donar suport als serveis d’atenció domiciliària que s’ofereixen des de Serveis Socials. L’objectiu és oferir oportunitats d’inserció al mercat laboral a persones en situació de vulnerabilitat socioeconòmica i potenciar el servei d’atenció domiciliària. Les contractacions estan finançades pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Servicio Público de Empleo Estatal.

Durant 6 mesos les persones contractades desenvolupen diferents tasques de suport al servei d’atenció domiciliària: ajut als professionals de neteja que requereix l’àmbit domiciliari dels casos del SAD i suport a la tasca que realitzen els professionals del servei d’acompanyament i companyia a les persones dependents per tal d’alliberar, puntualment, la persona cuidadora habitual.

Les  7 persones contractades provenen dels següents municipis: Artés, Balsareny, Callús, Cardona, Castellgalí, Castellnou de Bages, El Pont de Vilomara i Rocafort,  Monistrol de Montserrat, Navarcles, Navàs, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria.

Recentment els participants han iniciat uns mòduls de formació adreçats a potenciar les competències transversals: es treballa en l’adquisició de competències comunicatives tant orals com escrites per desenvolupar-se amb èxit en l’àmbit personal, social, i en la recerca de feina; la formació també dóna eines per ser capaç de preveure els riscos en el treball i establir accions preventives i de protecció de la salut i minimitzar els factors de risc.

2017-01-30T09:13:31+00:00 dilluns, 8 de febrer de 2016|