El Consell Comarcal ha acollit una reunió entre representants de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments de Manresa, Súria, Sallent, Callús, Sant Joan de Vilatorrada, Santpedor i Sant Fruitós de Bages per tractar sobre l’accident ocorregut el 14 d’agost que va causar el descarrilament d’un tren de mercaderies a la línia de potassa, al terme municipal de Santpedor.

La reunió ha servit perquè Ferrocarrils comuniqués directament als Ajuntaments les conclusions a què han arribat sobre les causes de l’accident que hauria estat causat, amb tota probabilitat, per dos flonjalls a la plataforma, és a dir, dos punts on el sòl presenta poca estabilitat per la presència d’aigua. Són elements poc habituals i de difícil detecció i Ferrocarrils assegura que l’incident no es pot atribuir a cap error o negligència en els procediments i protocols de seguretat. De moment s’ha procedit a limitar la velocitat de circulació, una mesura que no és imprescindible ja que la seguretat de la línia sempre ha estat garantida.

Durant la trobada s’ha fet una valoració positiva de la coordinació entre agents de seguretat i emergències i Aigües de Manresa, que va facilitar que, malgrat la magnitud de l’abocament, la línia quedés aturada només tres dies i que va permetre restablir, el més aviat possible, l’activitat comercial i el servei a les mines de potassa i garantir la qualitat de l’aigua de la Sèquia.

2017-01-30T09:13:40+00:00divendres, 2 d'octubre de 2015|