El Servei d’Informació i Atenció a les Dones i el Servei de joventut del Consell Comarcal del Bages amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya han treballat en la concreció del Protocol d’actuació davant de les violències masclistes en espais públics d’oci de la Comarca del Bages.

L’objectiu estratègic del protocol és: contribuir a generar espais d’oci nocturn segurs i lliures de violències masclistes.

El Protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci a la comarca del Bages, és un  document  que  neix  amb  la  voluntat  de  donar impuls a la feina que sestà fent des dels ajuntaments, serveis i entitats del Bages, per millorar-ne l‟abordatge i la coordinació en el marc de les violències sexuals.

El Consell Comarcal del Bages té un ferm compromís per erradicar les violències sexuals, treballant per a la generació d‟espais lliures i saludables en tots els àmbits, també en els espais  d‟oci  i  concretament  en  els  d‟oci  nocturn,  espais  històricament  molt masculinitzats i sobre els quals cal tenir-hi una mirada específica.

Protocol davant les violències sexuals en espais públics d’oci a la comarca del Bages (PDF, 1MB)

Persones

Serveis

Materials | Bústia anònima

Aquesta és una bústia on, de forma anònima, ens podeu fer arribar totes les inquietuds, exposició de fets, malestars, suggeriments, etc. que vulgueu compartir referents a una festa, acte, etc.

Ajuntaments

Adhesions

Materials | Documents

  • Infografia: recomanacions per organitzar una festaInfografia elaborada seguint el mateix esquema de la infografia titulada: “L’oci jove és saludable” elaborada en el marc de la Comissió Tècnica de Joves i Oci Saludable (Catalunya central) – PINSAP.
  • Fitxa de registre de les violències sexuals

Es proposa que es llegeixi o difongui en el marc de les festes populars i si la persona referent de Protocol ho pacta, també a l’inici de cada jornada festiva.

També es pot pactar de llegir durant la festa, si hi ha hagut alguna agressió (amb el consentiment de la víctima) i també l’endemà, en un punt on es concentri gent (davant l’ajuntament, en els centres de secundària, el casal de joves, etc.)

Descarrega: Estimo la nit.mp3
(Per descarregar premeu amb el botó dret sobre l’enllaç i seleccioneu “Desar enllaç com a” o Guardar vínculo como”)

Una de les principals  línies d’acció definides dins del protocol és l’àmbit formatiu.  Una formació que es preveu a diferents nivells d’intervenció i adreçada a  agents diversos.

Tot seguit trobeu un enllaç on podreu visualitzar les diverses formacions proposades i sol·licitar aquelles que cregueu oportunes.

Dins d’aquest apartat de materials relacionats amb la campanya “Estima la Nit” trobareu a la vostra disposició, aquells municipis que prèviament us hàgiu adherit al protocol i prèvia sol·licitud a través del formulari: formulari per a fer sol·licitud

  • Cartelleria
  • Targetons
  • Adhesius
  • Preservatius
  • Carpa

Dins d’aquest mateix espai us adjuntem el formulari per a sol·licitar la intervenció dels Àngels de nit (parelles itinerants)

Per a sol·licitar el suport professional per al Punt Lila feu la petició a través del següent formulari:

Procés d’elaboració del protocol