Sota el títol de mobilitat internacional volem donar una primera resposta i possible derivació a qüestions relacionades amb:

  • Estudiar a l’estranger
  • Pràctiques a l’estranger
  • Treballar a l’estranger
  • Voluntariat i cooperació a l’estranger
  • etc…

Des de l’Oficina Jove del Bages s’ofereix una assessoria en mobilitat internacional des d’on també s’orienta en la participació de projectes dins d’aquest àmbit.

Des del Consell Comarcal gestionem un programa específic de mobilitat internacional, l’anomenat Projectes de Voluntariat inclós dins del COS EUROPEU DE SOLIDARITAT (CES), del qual en trobareu els detalls en els apartats que segueixen.

Projectes de Voluntariat (Cos Europeu de Voluntariat)

L’objectiu del programa del COS EUROPEU DE SOLIDARITAT (CES) 2021-2027 és:

Millorar el compromís dels joves i les organitzacions en activitats solidàries accessibles i d’alta qualitat, principalment de voluntariat, com a mitjà per enfortir la cohesió, la solidaritat, la democràcia, la identitat europea i la ciutadania activa a la Unió i més enllà, abordant els reptes socials i humanitaris amb un enfocament particular a la promoció del desenvolupament sostenible, la inclusió social i la igualtat d’oportunitats.

El Cos Europeu de Solidaritat inclou tres tipus de programes:

Els projectes de voluntariat ofereixen l’oportunitat a les persones joves de participar en activitats solidàries. El voluntariat es pot realitzar en un país diferent del país de residència del participant (transfronterer) o al país de residència del participant (al país). L’abast dels projectes de voluntariat és ampli, abastant una àmplia gamma d’àmbits, com ara la protecció del medi ambient, la mitigació del canvi climàtic o una major inclusió social.

Els equips de voluntariat en àrees d’alta prioritat són projectes d’impacte a gran escala que donen suport a activitats voluntàries realitzades per joves d’almenys dos països diferents i, que s’uneixen per expressar la seva solidaritat mitjançant la implementació d’intervencions a curt termini que donen resposta els reptes europeus comuns en àrees polítiques definides cada any a nivell de la UE.

És una activitat solidària sense ànim de lucre iniciada, desenvolupada i implementada per persones joves (mínim de 5) durant un període de 2 a 12 mesos. Ofereix l’oportunitat d’expressar la solidaritat assumint la responsabilitat i comprometent-se a produir canvis positius a la seva comunitat local. El projecte hauria de tenir un tema clarament identificat que el grup de joves vol explorar junts i que s’ha de traduir en les activitats concretes diàries del projecte i involucrar a tots els membres del grup. Els projectes de solidaritat haurien d’abordar els reptes clau de les comunitats, si escau, inclosos els identificats conjuntament a les regions frontereres i també haurien de presentar un valor afegit europeu. La participació en un projecte solidari és una important experiència d’aprenentatge no formal a través de la qual els joves poden impulsar el seu desenvolupament personal, educatiu, social i cívic.

European Solidarity Corps

Des del Consell Comarcal del Bages gestionem el projecte número 1: Projectes de Voluntariat; els quals permeten la mobilitat individual de persones joves d’edats compreses entre 18 i els 30 anys.

Si ets una persona jove del Bages i et planteges participar en aquest projecte

Pots fer cerca de projectes a través de la web del CES.
És important que et registris també dins del CES ja que et caldrà el número de registre per a poder participar-hi.
Cada entitat gestiona el seu procés de selecció de persones voluntàries; cal però que tinguis a punt el teu CV en anglès.
Si vols que t’ajudem en la cerca de projectes i en la gestió de tot el procés omple el següent qüestionari:

Si ets una persona jove que et planteges venir a fer un projecte de voluntariat al Bages


If you are a young person who wants to participate in a ESC Bages project