El projecte + Art neix de la Taula tècnica de joventut del Bages com a un projecte d’impuls de la imatge positiva de la població jove.

El projecte + ART és un projecte “d’homenatge” a la població jove.

Aquest consisteix en la pintada d’un mural, en cadascun dels municipis implicats, de forma participada entre la població juvenil i un artista local.

Els murals han partit de la base comuna de l’obra de Boticcelli: “El Naixement de Venus”

Aquesta és una obra que transmet positivisme on, el protagonisme és d’una persona jove (en el cas de l’obra la deessa Venus), que compte amb el suport d’altres però que la decisió i la força principal recau en ella.

En la tria també s’ha volgut impulsar el reconeixement de l’art clàssic i, en el nostre cas, relacionant-lo amb el concepte “jove”.

Cadascun del grup de joves (entre 5 i 10 joves) dels municipis participants en la pintada del mural, conjuntament amb l’artista local versionaran l’obra donant-li un caràcter propi.

Així doncs, cada municipi realitzarà un mural únic però que formarà part d’un conjunt comarcal.

Des del Consell Comarcal del Bages s’ha assumit un recull fotogràfic de la creació dels murals i una posterior exposició itinerant per tal de donar a conèixer el projecte  i el procés creatiu que s’ha seguit a cadascun dels 5 municipis participants: Manresa, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Súria.

L’exposició consta de 16 plàfons de mida 62×44 cm suportats amb un foam i amb suports per a ser penjats juntament amb un roll-up de promoció de l’exposició de 85 x200 cm.

Els municipis hauran d’assumir el transport i el muntatge i desmuntatge d’aquesta.

Per tal de poder-la exposar només cal enviar un correu electrònic a: [email protected] informant de: dates preferents, espai d’exposició i persona de contacte.

Inauguració Projecte + Art

Aquest any 2020, el +ART ha treballat al voltant del dia 28 juny, dia Internacional de l’Orgull LGTBI+.

Fes clic aquí per accedir a l’edició de 2020.