El projecte + Art neix de la Taula tècnica de joventut del Bages com a un projecte d’impuls de la imatge positiva de la població jove.

El projecte + ART és un projecte “d’homenatge” a la població jove.

Aquest consisteix en la pintada d’un mural, en cadascun dels municipis implicats, de forma participada entre la població juvenil i un artista local.

Els murals han partit de la base comuna de l’obra de Boticcelli: “El Naixement de Venus”

Aquesta és una obra que transmet positivisme on, el protagonisme és d’una persona jove (en el cas de l’obra la deessa Venus), que compte amb el suport d’altres però que la decisió i la força principal recau en ella.

En la tria també s’ha volgut impulsar el reconeixement de l’art clàssic i, en el nostre cas, relacionant-lo amb el concepte “jove”.

Cadascun del grup de joves (entre 5 i 10 joves) dels municipis participants en la pintada del mural, conjuntament amb l’artista local versionaran l’obra donant-li un caràcter propi.

Així doncs, cada municipi realitzarà un mural únic però que formarà part d’un conjunt comarcal.

Des del Consell Comarcal del Bages s’ha assumit un recull fotogràfic de la creació dels murals i una posterior exposició itinerant per tal de donar a conèixer el projecte  i el procés creatiu que s’ha seguit a cadascun dels 5 municipis participants: Manresa, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Sant Vicenç de Castellet i Súria.

L’exposició consta de 16 plàfons de mida 62×44 cm suportats amb un foam i amb suports per a ser penjats juntament amb un roll-up de promoció de l’exposició de 85 x200 cm.

Els municipis hauran d’assumir el transport i el muntatge i desmuntatge d’aquesta.

Per tal de poder-la exposar només cal enviar un correu electrònic a: joventut@ccbages.cat informant de: dates preferents, espai d’exposició i persona de contacte.

Inauguració Projecte + Art

Aquest any 2020, el +ART es treballarà al voltant del dia 28 juny, dia Internacional de l’Orgull LGTBI+.

Així doncs, els municipis implicats en el projecte:

  • Sant Fruitós de Bages
  • Sallent
  • Sant Salvador de Guardiola
  • Manresa
  • Súria
  • Santpedor
  • Sant Joan Vilatorrada
  • Cardona

El dia 28 de juny, popularment conegut com a dia de l’Orgull, ens recorda els fets produïts el dia 28 de juny de 1969 al bar StoneWall de Nova York, on es va produir una revolta contra la policia, que sistemàticament reprimia i anava en contra els drets i llibertats de les persones LGTBI+.

Persones trans*, bisexuals, lesbianes, intersexuals i gais van dir NO a molts anys de repressió i LGTBIfòbia, fent-se visibles i revoltant-se envers les retallades que rebien en relació amb els seus drets.

Cada 28 de juny, es recorden aquells fets, i el col·lectiu LGTBI+ es visibilitza, orgulloses de ser com som, i del camí que s’ha recorregut des d’aquell dia,  i que no s’atura, entenent que totxs som persones lluitant i caminant per una societat més lliure i diversa, més respectuosa i igualitària.

L’objectiu que plantegem és: donar visibilitat a la diversitat d’identitats i expressions de gènere i orientacions sexuals, mitjançant la pintada d’un mural participat en el municipi, implicant en aquesta acció a la població jove/adolescent.