De 8 a 15 h (de dilluns a divendres).
De 15.30 h a 18 h (dilluns, a excepció del període comprés entre el 15 de juny i el 15 de setembre).

Diputació de Barcelona

Si us interessa participar en el programa us podeu dirigir a qualsevol dels següents ajuntaments: Manresa, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Súria, Castellbell i el Vilar, Artés i Sallent.

El Consell Comarcal del Bages, des de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal, col·labora amb l’Ajuntament de Manresa i diversos ajuntaments de la comarca en la gestió del projecte Bages Ocupació +45. Es tracta d’un projecte específic per a la dinamització del mercat de treball local, del programa Polítiques de mercat de treball, del Catàleg de serveis 2019 de la Diputació de Barcelona que es duu a terme des del 2016.
El projecte s’adreça al col·lectiu d’aturats de més de 45 anys del Bages i té per objectiu millorar l’ocupabilitat i les possibilitats d’inserció d’aquest col·lectiu prioritzant les persones en situació d’atur de llarga o de molt llarga durada i les majors de 55 anys.

Enguany, el Consell Comarcal, ha previst dur a terme les següents actuacions:

  • Seminaris de formació sobre l’acreditació de competències: l’objectiu de les sessions és donar a conèixer i sensibilitzar dels avantatges de l’acreditació de competències professionals entre el col·lectiu de persones de més de 45 anys. Es preveuen 2 seminaris adreçats al personal tècnic dels serveis locals d’ocupació de la comarca, al personal de diferents entitats que realitzen prospecció laboral a la comarca, i també, a les empreses que puguin estar interessades. La primera sessió es va realitzar el passat 9 d’abril.
  • Impulsar la creació d’una associació de persones en situació d’atur de més de 45: l’objectiu de l’actuació és crear xarxes i dinàmiques d’interrelació entre les persones d’aquest col·lectiu creant espais de relació, participació, comunicació-debat i intercanvi d’experiències. Per tal de dur-ho a terme es va realitzar, el passat 7 de maig, una xerrada per explicar, a través de l’experiència dels ponents i de l’activitat que es realitza des de les associacions d’aturats de majors de 45 anys, les vies i mecanismes per sortir d’aquesta situació assolint la reinserció laboral i la manera de fer xarxa entre les persones que ho pateixen.
  • Tríptic informatiu: elaboració d’un tríptic per fer arribar informacions unificades i consensuades a les empreses (sobre beneficis en contractacions, sobre els serveis que ofereixen els Serveis Locals d’Ocupació, i altres informacions que puguin ser d’interès per les empreses en l’àmbit de les persones aturades majors de 45 anys). Es preveu que el tríptic estigui disponible a l’octubre.
  • Sessió d’intercanvi entre empreses i usuaris: desenvolupament d’una sessió on persones majors de 45 anys desocupades i empresaris intercanviïn visions i punts de vista en relació a la inserció laboral. Les empreses identificaran els perfils professionals i formatius que necessiten, mentre que els usuaris compartiran els seus dubtes pel que fa al procés en la incorporació al mercat de treball. Es preveu que es realitzi el 17 d’octubre.
  • Jornada de foment de la formació a les empreses: dins les activitats previstes a la Taula de Formació del Bages, creada com a espai de coordinació entre agents que ofereixen formació, i per tal de reforçar el vincle amb els sectors productius, les empreses, els centres de formació i les administracions, es preveu organitzar una jornada en la qual s’exposin exemples pràctics d’empreses que han apostat per la formació com a motor de desenvolupament R+D+I.

Fulleteria