QUERALT SOMIATRUITES

unnamed

Cantaxics és la cantata que organitza l’Associació Catalana d’Escoles de Música,  en la qual aquest any ha col·laborat el Geoparc.  Ha reunit gairebé 900 infants de 21 escoles diferents (de Bages, Berguedà, Osona, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Alt Urgell i Solsonès) entre les tres actuacions que van tenir lloc el passat diumenge, 17 d’abril, al Kursaal.

Amb el títol de “Queralt Somiatruites”, la cantata d’aquest any ha volgut potenciar el territori i tenir un valor pedagògic per difondre la tasca que s’està portant a terme de preservació de territori i de conscienciació de la riquesa geològica i geogràfica a partir del Geoparc Unesco de la Catalunya Central.

Els infants participants tenen entre 3 i 8 anys i van interpretar música de Xavi Ventosa i textos de Manel Justícia. Els assistents van poder comprar un conte-CD amb la història de la cantata, que compta amb les il·lustracions de Doris Jiménez. En la posada en escena també varen intervenir Maîtres, un trio de mims de Santpedor, i un grup de petits ballarins  de l’Espai de dansa i música Petite Palace de Navàs.

La història

La Queralt Somiatruites és una nena molt imaginativa a qui, quan comença a imaginar, els peus se li aixequen de terra. La seva iaia Bàrbara proposa que aconsegueixin pedres amb records perquè se les posi a la butxaca i així pugui tocar de peus a terra . Així comença un viatge d’aventures on cada avi li dóna una pedra amb un record especial. Les pedres escollides i el seu significat volen simbolitzar els  valors que han fet realitat el Geoparc: un fòssil que representa la ciència, un guix que representa els somnis i la imaginació, una pedra rodona que és la paciència i l’esforç, i una pedra en forma de cor que és l’amor i la passió per la vida.

Els noms dels personatges, la música, els escenaris… tot ha estat triat per donar valor al territori del Geoparc. A més, un dels protagonistes és el Talp Geòleg, la mascota del Geoparc. Als assistents a la cantata se’ls va donar material promocional del Geoparc amb l’objectiu de promoure la importància geològica del territori i potenciar el geoturisme.

image_pdfExporta a PDF