El dia 15 de juny es commemora el dia mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament en la vellesa amb l’objectiu de donar visibilitat qualsevol mena de maltractament que s’exerceix contra les persones grans i contribuir a la seva prevenció.

Campanya Consell Comarcal del Bages 15 juny, Dia mundial de la presa de consciència de l’abús i maltractament a la vellesa. Des del Consell Comarcal del Bages, juntament amb el Consell de les Persones Grans del Bages, s’han impulsat diverses accions per tal de conscienciar la població que els maltractaments a les persones grans són una realitat. Es difondran uns vídeos pedagògics i interactius a través de les xarxes socials i es distribuiran als ajuntaments de la comarca unes targetes divulgatives de la campanya #BagesTractamBé en què es fa difusió dels drets de les persones grans.

Des del Consell Comarcal del Bages també ens hem adherit a la iniciativa organitzada per quatre territoris (Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat i Garraf) i  amb el suport de l’Oficina de Gent Gran Activa. En aquest sentit, han realitzat un vídeo en què membres dels seus consells consultius de la gent gran denuncien el maltractament a les persones  grans sota el lema de “Destapa-ho”. És el moment de sumar esforços i afrontar la lluita contra els maltractaments a les persones grans.

Durant els pròxims dies anirem actualitzant el contingut d’aquesta pàgina web.

Vídeos campanya Consell Comarcal del Bages, 15 de juny

Anirem actualitzant aquest apartat a mesura que avancin les setmanes tenint en compte que els vídeos de la campanya del Bages es publicaran de 2 en 2 al llarg de tres setmanes.

Campanya DESTAPA-HO

Els Consells de Gent Gran de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Llobregat i el Garraf s’han unit enguany amb la campanya “DESTAPA-HO, tu POTS!”, que pretén sensibilitzar sobre la importància de denunciar qualsevol indici de maltractament a una persona gran.

La campanya, on apareixen diversos membres d’aquests Consells “destapant” simbòlicament uns pots, compta també amb el suport dels Consells de Gent Gran de les comarques de l’Alt Urgell, Bages, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrotxa, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ribera d’Ebre, Solsonès i Vallès Oriental, i de l’Oficina de Gent Gran Activa del Departament d’Afers Socials i Famílies.

Altres vídeos