FOTO: elpuntavui.cat

El Consell Comarcal del Bages valora positivament les inversions anunciades al tram sud de la C-55 en el marc de l’acord de pressupostos de la Generalitat per a aquest 2023 que s’ha oficialitzat aquest dimecres. El president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, reconeix “la satisfacció per un acord que escolta la veu del territori a través de les peticions unànimes fetes l’any el desembre de 2019 a través del Consell d’Alcaldesses i Alcaldes del Bages”. Hernàndez afegeix que “és un bon moment per posar en valor el lideratge de la nostra institució i celebrar les inversions de la Generalitat amb una mirada àmplia, més enllà de les estratègies partidistes”. El Consell Comarcal entén que és molt important que es corregeixi la seguretat d’una carretera en què caldrà continuar treballant per fer possible una intervenció integral.

 

El president afegeix que les inversions anunciades “milloraran la fluïdesa del trànsit i el traçat de la C-55 al tram entre Manresa i Sant Vicenç de Castellet”. El detall de les mesures previstes s’explicarà als alcaldes i alcaldesses de la comarca en el marc d’una visita del conseller de Territori, Juli Fernàndez Olivares, al Consell Comarcal del Bages el pròxim 17 de febrer.

 

La feina continua

El Consell Comarcal del Bages mantindrà la pressió i el diàleg constant amb la conselleria de Territori per aprofundir en l’aplicació de les mesures que facin que l’autopista C-16 absorbeixi un volum de trànsit més important. En aquest sentit, es recorda que a partir de l’1 de març entrarà en vigor l’ampliació fins al 80% dels descomptes al peatge de la C-16 a Castellbell i el Vilar i que des de principis d’any és vigent l’ús gratuït del peatge a la ronda de Manresa a través de la lectura de matrícules.

image_pdfExporta a PDF