El Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa organitzen una sessió en què destaca la participació del prestigiós psiquiatre i psicoterapeuta Carlos Lamas

Aquest dimecres 20 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants, el Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa organitzen la III Jornada d’infància i adolescència en risc social. La sessió esdevindrà un punt de trobada per a una vuitantena de professionals dels diferents àmbits de treball d’infants i adolescents. En aquest sentit, la jornada comptarà amb la participació de policies, educadores socials, docents, centres de menors, etc.

Ponència destacada

La ponència inaugural anirà a càrrec del prestigiós metge, psiquiatre, psicoterapeuta relacional i formador Carlos Lamas, que pronunciarà la sessió La intervenció en l’adolescència problemàtica. Tractarà les dificultats de l’adolescència a causa del propi patiment durant la infància. Lamas va liderar la creació del Servei de Drogodependències de l’Hospital Sant Joan de Reus (1982), del Servei d’Acolliments Familiars de la Fundació Casa Sant Josep a Tarragona (1994) i del Centre de Teràpia Relacional i Familiar de Tarragona CTRFT (1987). Actualment, és codirector del CTRFT i responsable de l’espai clínic i pedagògic.

Taules tècniques

La jornada continuarà amb unes taules tècniques que tractaran diferents aspectes: Adolescència i contextos violents, Adolescència: fem fàcil la complexitat? i Adolescència i construcció identitària. La sessió començarà a les 9 del matí a l’Escola Oficial d’Idiomes de Manresa. Les edicions anteriors de la jornada van tenir lloc a Castellbell i el Vilar (2015) i Navarcles (2017).

Dades al Bages

Durant l’any 2018 més de 3.000 infants del Bages van ser atesos pels equips bàsics d’atenció social primària (EBASP) de l’ABSS comarcal que compren tots els municipis excepte Manresa, dels quals un 11% van ser derivats a l’atenció especialitzada (SEAIA) al presentar una situació de risc elevada. Un 89% dels casos  d’infants  i adolescents en risc social detectats continuen essent atesos des del propi municipi.

El Consell Comarcal del Bages confia que el desplegament del nou model de serveis socials contempli el nou sistema de serveis d’intervenció socioeducativa que permeti la implantació dels centres oberts al territori. En l’actualitat al Bages hi ha cinc centres oberts i vuilt espais socioeducatius on s’atenen els infants.

image_pdfExporta a PDF