L’organisme treballa per a la interrelació, cooperació i coordinació entre agents econòmics, polítics i socials per tal de millorar l’efectivitat de la formació ocupacional del Bages

Les entitats socioeconòmiques del Bages fan pinya perquè la formació ocupacional a la comarca faci un pas endavant. Un total de 30 entitats s’han adherit a la Taula de la Formació del Bages, un òrgan de participació sectorial i amb caràcter consultiu que té com a missió la millora i l’impuls de la formació laboral a la comarca.

A més del Consell Comarcal hi ha representants dels Serveis Territorials del Departament d’Educació, del Departament de Treball i del Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya; de l’Ajuntament de Manresa, de Sant Joan de Vilatorrada i de Sant Vicenç de Castellet; de les agrupacions empresarials i sindicals com PIMEC, la Cambra de Comerç, la Patronal Metal·lúrgica, UGT, CCOO i Unió de Pagesos; empreses a títol personal com ITEL, GCT PLUS ETT, GCT PLUS ETT Consultoria i Formació; universitats i centres de la comarca vinculats a la formació professional tals com la UManresa-FUB, EPSEM-UPC Manresa, Centre de Formació Pràctica, Institut Lacetània, Escola Diocesana de Navàs, Escola de Formació Professional Montserrat, Escola Joviat, Fundació EMI i IEFE; i altres institucions i entitats comarcals com AMPANS, Càritas, DO Pla de Bages, Eurecat-CTM i la Mútua Intercomarcal.

El passat 4 de juliol, el Consell Comarcal del Bages va celebrar la primera trobada de la Taula de la Formació del Bages. En aquesta reunió es va presentar la proposta d’acord de constitució de l’organisme, que es va aprovar en el Ple del 26 de novembre, i en el qual es determinaven els objectius, les funcions i els aspectes organitzatius de l’entitat. Posteriorment, el 14 de desembre es va dur a terme una sessió plenària inicial de l’organisme, en la qual s’establien les principals línies d’actuació i s’estructurava l’entitat en una comissió tècnica directiva i quatre comissions específiques de treball.

La primera, de prospectors, té l’objectiu de recopilar, avaluar i estructurar les demandes de les empreses i entitats. La segona, d’entitats que ofereixen formació al Bages, creada per concertar l’oferta formativa d’entitats públiques i privades. La tercera, de serveis ocupacionals locals i entitats d’àmbit social, amb la finalitat d’identificar les necessitats de col·lectius amb vulnerabilitat. I, per últim, la comissió de la Plataforma Digital FormaBages, amb l’objecte d’implementar un lloc web que reculli l’oferta formativa comarcal i que el passat 18 de gener es va reunir per determinar-ne els continguts i estructura. El portal entrarà en funcionament pròximament.

Altrament, al llarg del mes de febrer es va treballar en la creació d’un nou grup de treball destinat al foment i sensibilització de les vocacions industrials i STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), dirigit a les generacions més joves amb la voluntat de preparar-los per a la indústria del futur. El proper 18 de març hi ha prevista una primera reunió per començar a planificar conjuntament noves actuacions en la matèria.

Comparteix

image_pdfExporta a PDF