Es posen en comú les vivències i les inquietuds dels participants en el marc de la situació d’emergència actual i s’emplacen a una nova trobada d’aquí a dues setmanes

La situació actual d’emergència sanitària ha fet que la trobada de la comissió permanent del Consell de les Persones Grans del Bages s’hagi celebrat de manera telemàtica. La trobada ha tingut un caire informal i ha permès a tots els participants compartir les seves vivències, inquietuds i preocupacions durant aquestes setmanes de confinament. En el marc de la reunió s’ha posat en valor la tasca que fan els professionals sanitaris i el conjunt de persones voluntàries per evitar la propagació de la malaltia i s’ha posat en comú la feina feta pel col·lectiu de persones grans com han estat les trucades a persones que viuen soles, l’enviament de cartes i dibuixos a centres penitenciaris i la transmissió de missatges positius a la ciutadania.

Durant la trobada els participants s’han emplaçat a una nova reunió de seguiment dels temes tractats en un termini de quinze dies i s’ha posat en valor que tot i que les persones grans han estat un dels col·lectius més afectats per l’epidèmia han estat també protagonistes de nombroses mostres de solidaritat i compromís, que s’han multiplicat arreu del territori. Les persones grans han tingut i tenen un paper actiu, solidari i compromès amb la cura de les persones durant la situació d’emergència i és un actiu que es proposa potenciar.

Representació institucional

La trobada ha comptat amb la participació de la consellera de l’Àrea d’Atenció Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Eulàlia Sardà,  de la regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Manresa, Rosa Ortega, i del personal tècnic corresponent a les dues institucions i d’altres sectors i de les persones grans en representació de les seves associacions i entitats.

image_pdfExporta a PDF