La jornada va posar de manifest les potencialitats i talent de les persones majors de 45 anys

Les persones majors de 45 anys tenen moltes potencialitats i talent que moltes vegades el sector empresarial i el mercat laboral desconeixen. És una de les principals conclusions de la jornada Empreses al teu abast. Networking + 45, una trobada participativa entre empreses i persones majors de 45 anys en situació d’atur organitzada pel Consell Comarcal del Bages i l’Ajuntament de Manresa junt amb PIMEC que es va celebrar aquest dimarts al Palau Firal.

La jornada, que va tenir tres blocs diferenciats, va comptar amb la participació de més d’una vintena de persones majors de 45 anys en situació d’atur de la comarca i de sis empreses: Soldeber, Mutuacat, Viver Serra, Endepro, Inllobsa i Persianas Collbaix. En el decurs de la sessió els assistents van poder intercanviar opinions, experiències i compartir inquietuds sobre les dificultats en la inserció laboral per, així, ampliar la xarxa de contactes.

En la primera part, Raquel Blanco, consultora de The Talent Room, va fer una xerrada sobre el talent i els valors professionals de les persones majors de 45 anys. En el segon bloc, es van presentar les empreses participants. L’última part va ser per als espais de diàleg, en què les persones majors de 45 anys en situació d’atur i els empresaris van conversar en grups reduïts.

La benvinguda de la jornada va anar a càrrec de Marta Viladés, consellera de l’àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, i de Cristina Cruz, regidora d’Ocupació, Empresa i Coneixement de l’Ajuntament de Manresa, que van destacar la importància de treballar conjuntament per millorar la inserció de les persones majors de 45 anys en situació d’atur.

La jornada, impulsada per les dues institucions, es va celebrar en el marc de diversos projectes relacionats amb l’ocupació, com són FormaBages (Taula de la Formació del Bages), Bages Ocupació +45, UBICAT i Ocupació al Bages Industrial (OBI).

image_pdfExporta a PDF