Una cinquantena de persones van participar aquest diumenge a la Caminada Oliba del Bages, que va exhaurir les places disponibles en la seva setena edició. La caminada se celebra cada any de manera itinerant a una de les comarques per les que passa el Camí Oliba, una ruta d’art romànic que s’articula entorn a la figura de l’Abat Oliba. Enguany, la caminada es va celebrar al Bages i va permetre gaudir del paisatge, el patrimoni i els vins del territori.

La ruta va iniciar-se al monestir de Sant Benet de Bages i va transcórrer al llarg d’11 quilòmetres fins a l’Espai Artium d’Artés. Es tractava d’un tram amb el paisatge típic del Pla de Bages format per bosc, camps de cereals i vinya, on destaquen elements com el monestir de Sant Benet, el Llac de Navarcles, la zona de la Font de les Tàpies de Calders i el paisatge de vinya d’Artés. Un cop a Artés, els participants van fer un tast de vins del celler Artium.

L’activitat va servir per promoure el Camí Oliba, una de les propostes de turisme actiu que poden fer-se al Bages, i que compta amb una rica història i patrimoni vinculat. Per al conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas, “la bona rebuda que ha tingut fa que ens plantegem repetir-la en el futur per tal de continuar donant a conèixer l’oferta turística del Bages, tant de rutes de natura com d’enoturisme a través de la Ruta del Vi o de geoturisme en el marc del Geoparc de la Catalunya Central”.

El Camí Oliba uneix les comarques del Bages, el Moianès, Osona i el Ripollès, en un autèntic museu a l’aire lliure que permet conèixer algunes de les mostres d’art romànic més destacades del país. Al Bages hi transcorren quatre etapes del primer tram del camí, que comença al monestir de Montserrat i avança fins a Manresa, Navarcles i Artés, abans d’endinsar-se cap al Moianès i Osona. La caminada va estar impulsada pel Consell Comarcal del Bages, a través de Bages Turisme, i l’Associació de Rutes del Romànic – Camí Oliba, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

image_pdfExporta a PDF