El Consell Comarcal del Bages signa un conveni amb el departament d’Interior a través del qual es promouran activitats educatives com a alternativa a la sanció administrativa

Tots els municipis del Bages promouran la mesura alternativa per als joves menors d’edat denunciats per consum o tinença de substàncies estupefaents. La mesura, prevista per la legislació actual, preveu que els joves menors d’edat denunciats per aquests supòsits tinguin aquesta oportunitat El protocol, signat entre el departament d’Interior, el Consell Comarcal del Bages i nou Ajuntaments, farà visible al territori la mesura alternativa que serà tinguda en compte pels municipis d’Artés, Cardona, Navàs, Sallent, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria, a través dels cossos de Policia Local, i per la resta de pobles a través dels Mossos d’Esquadra.

Mesura educativa pedagògica

La mesura educativa promou el compromís de cada jove a través d’una acció de tipus pedagògic a càrrec del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de la Fundació Althaia que té dues vessants. Per una banda, que sigui en benefici del mateix jove incidint amb mesures positives per ell, implicant el seu entorn familiar i personal en el seu procés educatiu. I de l’altra, que beneficiï la comunitat, en la mesura que pot comprar una disminució dels riscos que aquestes conductes causen per a la seguretat ciutadana.

Un cop superada l’activitat si l’informe és favorable, s’anul·la la sanció administrativa que és de 600 euros. En cas que el jove reincideixi, la legislació preveu l’oportunitat de repetir el taller.

Ple de gener

En el marc del ple de gener del Consell Comarcal del Bages, celebrat aquest dilluns, s’ha aprovat la pròrroga del contracte programa 2016-2019 per a la coordinació, la cooperació i la col·laboració entre el departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Consell Comarcal del Bages en matèria de serveis socials i altres programes relatius al benestar social i polítiques d’igualtat. La partida, 2,7 milions d’euros, presenta com a novetat un augment de 88.000 euros per reforçar dues línies. La primera és la incorporació de la figura de dinamitzadors/es cívics/ques per fomentar l’emancipació juvenil en els àmbits de la mediació i la convivència que ha comportat la contractació de dues educadores socials per desenvolupar aquesta tasca vinculada a l’augment de places d’infants, adolescents i joves migrats sols al Bages. I en segon lloc, establir sistemes de resposta urgent per a dones que es troben en situació de violència i per als seus fills i filles.

Finalment, el Consell Comarcal del Bages es compromet a eliminar estereotips i aplicar un llenguatge no sexista des de la institució i en aquest sentit ha canviat el nom de l’OCIC que a partir d’ara s’anomena Oficina d’Informació al Consum.

image_pdfExporta a PDF