El Consell Comarcal del Bages promourà que els ajuntaments de la comarca facin efectiva la contractació d’un total de 27 persones usuàries dels Serveis Socials del territori a través del projecte Rubik el proper mes de desembre. El programa incentiva l’ocupació de persones en situació de vulnerabilitat social, ajuda a crear nous llocs de treball i fomenta la inserció laboral. El 74% de les persones incorporades a un total de 24 municipis del Bages treballaran a les brigades dels ajuntaments, un 15% realitzaran tasques de la llar, el 7% ocuparan llocs d’administració i la resta faran altres tasques.

 

La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat, Àdria Mazcuñán, ressalta la importància d’una convocatòria que “serveix per ajudar a mitigar els efectes de la crisi econòmica que ha provat la situació de pandèmia al territori”. El Consell Comarcal prioritza els projectes de reinserció laboral aquest 2020.

 

Tipologia de contractes i una partida major

El 48% dels contractes del projecte Rubik seran de 25 hores a la setmana, un 33% treballaran a jornada completa i la resta ho faran entre 25 i 30 hores setmanals. La majoria de contractes tindran una durada de sis mesos. El Consell Comarcal del Bages fomenta el programa aquest 2020 amb un pressupost de 113.000 euros, 32.000 euros més que la convocatòria de l’any passat. El Consell vol donar suport als municipis per reduir la taxa d’atur al territori que aquest any ha augmentat a conseqüència de la situació de pandèmia.

 

Des de l’any 2015

El programa és vigent des de l’any 2015 i des d’aleshores s’han contractat de manera temporal 162 persones al Bages. La majoria de contractes han estat per a llocs de treball a les brigades municipals (un 52%), un 16% per a auxiliars administratius i també per a auxiliars de la llar i d’altres perfils ofertats com de conserge, treballador/a familiar o realitzant tasques de monitoratge de centre obert.

image_pdfExporta a PDF