Els nens i nenes i adolescents de 18 municipis de la comarca han participat en activitats esportives, de ball i de teràpia amb animals

Nou èxit de participació i valoració del projecte Libertempo, que en aquesta tercera edició ha augmentat el nombre d’infants que han realitzat activitats de lleure inclusiu durant el curs escolar. Enguany, 429 infants i joves d’entre 6 i 16 anys han participat del projecte, que han consistit en teràpia assistida amb animals i activitats esportives i ball.

Les activitats han estat subvencionades pel Consell Comarcal del Bages i la Diputació de Barcelona i no han implicat cap cost per a les famílies. Amb aquestes activitats es pretén garantir l’accés a propostes de lleure de qualitat als infants i adolescents del Bages que per motius d’exclusió social, dificultats socioeconòmiques, salut i/o dificultats en els aprenentatges tinguin problemes per accedir-hi a activitats de lleure i de socialització.

En total durant el curs han participat 220 nens i nois i 209 nenes i noies. A les activitats esportives hi ha participat 313 infants i joves, i 116 ho han fet a la teràpia amb animals. Les activitats físiques que s’han ofert durant aquest curs han estat hip-hop, beisbol, voleibol, entre d’altres, i hi ha participat infants i joves de 18 municipis: Aguilar de Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Callús, Castellgalí, Castellbell i el Vilar, Navarcles, Marganell, Cardona, Monistrol de Montserrat, Navàs, El Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria.

Pel que fa a la teràpia assistida amb animals, aquesta va consistir en diverses sessions de caninoteràpia, i hi van participar infants i joves de 13 municipis: Sant Joan de Vilatorrada, Navàs, Artés, Avinyó, Sant Vicenç de castellet, Monistrol de Montserrat, Navarcles, Sant Fruitós de Bages, Callús, Cardona, Santpedor, Súria i Balsareny.

Un projecte consolidat

Un cop més els participants i les seves famílies han valorat positivament el projecte Libertempo a través de les enquestes que se’ls va demanar omplir. Un 72% dels enquestats han valorat l’experiència entre un notable alt i un excel·lent, i el 91% han manifestat la seva voluntat de repetir el proper any. En les propostes de millora s’extreu que els infants i joves voldrien que les activitats duressin més temps i que s’hi poguessin inscriure més companys i companyes.

El projecte Libertempo es realitza de manera coordinada amb els serveis socials de cada municipi, amb els serveis de pediatria de cada CAP referent així com els centres educatius i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ), que fan les derivacions dels infants i adolescents participants.

image_pdfExporta a PDF