La comarca es consolida com un dels destins preferits pel públic, les empreses participants valoren molt positivament l’experiència i demanen que la iniciativa s’allargui més dies

Les explotacions agrícoles i ramaderes del Bages que van obrir portes al «Benvinguts a Pagès» van penjar el cartell de complet, ja que van rebre la visita de 2.272 persones durant el cap de setmana del 9 i 10 de juny. D’aquesta manera, la comarca ha esdevingut una de les més visitades d’aquesta iniciativa d’apropar el món rural al públic en general organitzada per la Generalitat de Catalunya i la Fundació Alícia.

De fet, el «Benvinguts a Pagès» ha estat un excel·lent aparador perquè pagesos, productors i elaboradors donessin a conèixer el seu dia a dia i venguessin els productes directament al públic. L’organització calcula que un 80% dels visitants han comprat productes de les explotacions que han visitat amb una despesa mitjana de 25 euros per persona. Les empreses participants han fet una valoració molt positiva de la iniciativa, sobretot pel que fa a la resposta dels visitants i l’interès que han mostrat per la seva feina. Així, han traslladat al Consell Comarcal que els agradaria que s’ampliessin els dies d’obertura per poder oferir més propostes i activitats.

El conseller de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Josep Canals, ha explicat que «les empreses del sector primari del Bages han vist que en el turisme tenen una oportunitat de diversificar i, a la vegada, contribuir al desenvolupament de tota la comarca. Des del Consell Comarcal treballarem per consolidar noves propostes turístiques de la mà de les explotacions ramaderes i agrícoles».

Pel que fa al conjunt del «Benvinguts a Pagès», més de 25.000 persones s’han desplaçat arreu del territori per participar d’aquesta iniciativa transversal (un 40% més de públic que l’any passat i més del doble respecte la primera edició). El creixement de visitants de Benvinguts a Pagès ha beneficiat especialment les comarques de les demarcacions de Barcelona i Girona. L’experiència ha estat molt ben valorada pels visitants amb una nota mitjana superior al 9,2 en les enquestes fetes un cop finalitzades les visites. El públic ha valorat especialment tenir l’oportunitat de conèixer l’elaboració dels productes des de l’origen, escoltar les explicacions dels pagesos i productors, tastar els productes i poder-los adquirir directament en una experiència única.

image_pdfExporta a PDF