Amb el lema “Tot ho tens aquí” l’oficina vol posar en valor les botigues locals i conscienciar sobre el consum responsable

El Consell Comarcal del Bages, a través de l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor (OCIC), aprofita un any més les dates nadalenques per impulsar una campanya de sensibilització ciutadana d’àmbit comarcal amb l’objectiu de promoure les compres als comerços de proximitat i un consum responsable. Amb el lema “Tot ho tens aquí” s’han elaborat diferents materials audiovisuals que es distribuiran amb recomanacions i consells per a la ciutadania en l’àmbit del consum sostenible i cívic amb la finalitat de difondre la campanya arreu del territori i sumar esforços i sinèrgies en la promoció conjunta d’un consum responsable, de proximitat i just al llarg de tot l’any.

La campanya persegueix els objectius de, en primer lloc, promoure el comerç de proximitat i evitar les compres compulsives en grans superfícies; i en segon lloc, sensibilitzar sobre els aspectes energètics relacionats amb el Nadal, com la compra de llums de baix consum o l’ús de materials de rebuig per fabricar la decoració nadalenca. Els materials de la campanya es distribuiran als municipis de la comarca per tal que els facin arribar als comerços i, així, contribueixin a la difusió.

Enric Forcada, conseller de l’Àrea de Suport als Municipis ha explicat que «la campanya comercial de Nadal és la més important de l’any i des del Consell volem afavorir als botiguers de les nostres viles i barris, que ofereixen productes de qualitat des d’una atenció propera i personalitzada. A més, volem conscienciar la població per tal que canviï els hàbits de consum i opti per compres responsables i en la mesura del possible que opti per productes de comerç just i amb baixa petjada ecològica».

image_pdfExporta a PDF