L’assemblea del Consell de les Persones Grans del Bages s’ha renovat coincidint amb el nou mandat 2023-2027 del Consell Comarcal del Bages. Durant la sessió s’han renovat els membres de la comissió permanent, s’ha explicat i aprovat el Pla d’Envelliment Actiu KM0 (2024-2027), eina de referència per a la planificació a la comarca en matèria d’envelliment, i també s’ha fet balanç del Servei Especialitzat d’Atenció a la Vellesa (SEAV) del Bages.

 

En el marc de l’assembla s’ha posat de manifest la necessitat d’enfortir aquest òrgan i garantir la seva rellevància al territori, la representativitat de la diversitat i el relleu generacional. I en aquest sentit, s’ha acordat suport a la creació de consells locals arreu de la comarca. D’altra banda, també s’ha detectat la necessitat de fer front a la bretxa digital en tots els àmbits, fomentar la participació de les persones grans i el vincle comunitari i reactivar i desplegar la campanya Tracta’m bé.

 

La presidència de l’assemblea recau en el president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, i la comissió permanent estarà presidida per la consellera de Serveis Socials i d’Atenció Especialitzada, Lluïsa Tulleuda Lari, durant aquest mandat. Una trentena de persones han assistit a l’assemblea celebrada a Manresa amb la participació de persones grans, professionals del territori i representants polítics de l’àmbit de les persones grans de la comarca.

image_pdfExporta a PDF