L’assemblea del Consell de les Persones Grans del Bages s’ha celebrat amb èxit aquest matí a Manresa. La trobada és el motor per a les accions de treball i difusió del col·lectiu que ha aprovat l’adhesió al manifest de la Generalitat en el marc de la jornada del 15 de juny, Dia mundial de la presa de consciència sobre l’abús i el maltractament a les persones grans. El president del Consell Comarcal del Bages, Eloi Hernàndez Mosella, i la consellera de Serveis Socials d’Atenció Especialitzada del Consell Comarcal del Bages, Lluïsa Tulleuda Lari, han participat de la trobada. Tulleuda ha destacat “la importància de mantenir aquest espai de debat i diàleg en què les persones grans són protagonistes i actives en la presa de decisions i l’adopció d’estratègies per defensar el col·lectiu”.

 

L’assemblea ha analitzat la feina feta amb les entitats bancàries i s’ha actualitzat la xifra dels municipis que compten amb el servei de caixers mòbils de la Diputació de Barcelona, que actualment són onze pobles. En paral·lel, es reprendrà el contacte amb les entitats bancàries per continuar explorant millores per a les persones grans. A més, s’ha presentat la feina feta pel Servei Especialitzat d’Atenció a la Vellesa que detecta 26 casos actius a la comarca de maltractament a persones grans, i continua la tasca de divulgació d’aquest fenomen amb xerrades a onze municipis.

 

Campanyes divulgatives

En el marc de la jornada també s’ha fet balanç de les campanyes informatives en què destaca la iniciativa Tracta’m Bé, que tornarà a ser present a una dotzena de municipis de la comarca, i les sessions de participació Bages Ciència Ciutadana amb la FUB i Sant Andreu Salut.

 

El 18 de juny, jornada anual

Consell Comarcal del Bages i Ajuntament de Manresa organitzen dimarts de la setmana vinent la tercera jornada per prevenir els maltractaments a les persones grans en el marc dels actes del 15 de juny, Dia mundial de la presa de consciència i abús dels maltractaments a les persones grans. La sessió, adreçada als professionals del territori, també és oberta a les persones grans i al conjunt de la ciutadania, i tindrà lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om de 9 a 13 hores. Les entrades gratuïtes es poden adquirir a través d’aquest enllaç.

 

image_pdfExporta a PDF