Les modificacions, al marge del canvi de nom d’aquest òrgan consultiu, tenen com a objectiu afavorir un Consell més participatiu, representatiu i eficaç.

Durant la reunió, també es van detallar les actuacions de l’Oficina de la Gent Gran Activa i es va anunciar la publicació de les bases que regulen la convocatòria d’atorgament d’ajuts per al transport adaptat i assistit a la comarca.

En una sessió que va aplegar un total de 26 persones a la seu del Consell Comarcal del Bages, aquest dilluns 13 de novembre l’Assemblea del Consell de les Persones Grans del Bages va aprovar per unanimitat els nous estatuts. Segons assenyala Albert Marañón, conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadana del Consell Comarcal del Bages, aquests canvis en el reglament “evidencien un avenç significatiu a l’hora de promoure l’apoderament de les persones grans i garanteix el desenvolupament de polítiques integrals i participatives amb un Consell cada vegada més democràtic, actiu i eficient”.

D’entre les variacions de forma més significatives, hi destaca el canvi de nom d’aquest òrgan de consulta, que substitueix el concepte “Gent Gran” per “Persones Grans”. Quant al contingut dels estatuts, les modificacions més substancials són aquelles que fan referència a la finalitat, objectius i funcions del Consell, que han estat aplicades no només tenint en compte la situació actual, sinó també els possibles escenaris futurs. La regulació de les sessions i el seu funcionament, l’augment dels delegats i delegades de l’Assemblea i de la Comissió Permanent, la incorporació d’una Presidència i l’atribució de funcions específiques a cadascun d’aquests espais són alguns dels canvis més destacats que permeten promoure un Consell més representatiu i que garanteixi el compromís i la participació transversal.

Un cop celebrada aquesta sessió, els nous estatuts hauran de ser aprovats definitivament pel Consell d’Alcaldes i el Ple del Consell Comarcal del Bages.

Seguiment de les propostes i accions desenvolupades

La reunió també va comptar amb la presència del responsable de l’Oficina de la Gent Gran Activa de la Generalitat de Catalunya, David Agustí, que va detallar les actuacions dutes a terme i va destacar la voluntat de la Generalitat de presentar un Projecte Llei sobre l’envelliment de la societat catalana. A més, va manifestar que, tot i el context polític actual, l’Oficina de la Gent Gran Activa continua treballant amb normalitat i preveu que l’any 2018 tindrà lloc el 8è Congrés de la Gent Gran de Catalunya. Per últim, David Agustí va posar en valor el paper del Consell de les Persones Grans del Bages i va fer especial èmfasi en la campanya ‘Tracta’m bé’, una actuació que el Consell Comarcal del Bages presentarà properament. En aquest sentit, els assistents van poder conèixer els materials i la temporització del ‘Tracta’m bé’ i es van poder presentar com a voluntaris i voluntàries per desenvolupar la campanya a la comarca.

Per últim, es van tractar temes que s’estan treballant des del Servei d’Inclusió Social per al grup d’edat de persones grans i es va anunciar la publicació de les bases que regulen la convocatòria d’atorgament d’ajuts per al transport adaptat i assistit a la comarca. Totes aquelles persones interessades poden consultar les bases clicant aquest enllaç.

image_pdfExporta a PDF