L’àrea d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages potencia els tallers formatius aquest curs 2021-2022 adreçats a l’alumnat de Primària i d’ESO de la comarca i al professorat. L’oferta de cursos promou a l’aula que totes les persones puguin ser com elles vulguin sense cap mena de discriminació ni violència. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñán i Claret, apunta que “comencem un nou curs apostant per mantenir una oferta de tallers important per a un alumnat que està en època de formació i que necessita eines i recursos per tenir una mirada sense prejudicis ni discriminacions”.

 

El taller Qui soc jo? s’adreça a alumnat de 6è de Primària i planteja els canvis del cos a l’adolescència amb una perspectiva de la diversitat àmplia, que permet reflexionar sobre estereotips i rols de gènere, diversitat d’identitats, orientacions i cossos. L’alumnat de segon d’ESO podrà participar del curs Sobre gustos no hi ha res escrit i gira al voltant dels conceptes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere, l’estructura de desigualtat que perjudica les dones i persones LGTBI, la masculinitat hegemònica i les conseqüències que també té pels nois. Els tallers per a l’alumnat d’ESO es completen amb les sessions Relacions sanes de parella amb la voluntat d’evitar relacions abusives, pensades per als joves de 3r d’ESO, i els tallers Sexualitat conscient, per als nois i noies de 4t d’ESO, en què es donen eines perquè prenguin decisions conscients i plaents respecte el seu propi cos i el dels altres.

 

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Bages també ofereix altres activitats a les escoles com la cantata Unes colònies d’aventura, en què es posa de manifest que cadascú ha de ser lliure per ser com un mateix vol i se sent, i la selecció de contes a través del projecte de la maleta Hi havia una vegada…contes coeducatius adreçats a l’alumnat d’educació infantil i primària.

 

Formació per al professorat

El Servei d’Atenció Integral LGTBI també ofereix una formació al professorat de primària i de secundària per oferir eines i recursos per integrar la perspectiva LGTBI+ a l’aula i acompanyar els infants i joves que no es conformen amb la identitat de gènere assignada.

image_pdfExporta a PDF