A Castellgalí ja s’està renovant l’enllumenat i estalviarà 30.000 euros/any

L’Agència Comarcal de l’Energia del Bages està potenciant la col·laboració amb els Ajuntaments adherits per tal de millorar l’enllumenat públic municipal i estalviar en la factura de l’electricitat. L’Agència dóna suport en la redacció de plecs per al manteniment i millora de la xarxa d’enllumenat, tan a nivell de seguretat reglamentària com d’eficiència energètica, gràcies a les prestacions que actualment ofereix la tecnologia LED. Un dels primers municipis on es fa realitat el projecte és a Castellgalí, on l’Agència de l’Energia està realitzant la direcció d’obra de renovació d’una gran part de l’enllumenat públic.

En aquesta actuació, es preveu substituir 543 punts de llum que s’amortitzaran en poc menys de 3 anys i suposaran un estalvi anual d’uns 30.000 euros en la factura elèctrica. A més, es millorarà la qualitat percebuda de la llum, ja que passarà de ser de color groc (característica del vapor de sodi) a llum blanca.

Vehicle elèctric, sistemes fotovoltaics i calderes de biomassa

A banda de tasques més rutinàries com vetllar per la facturació energètica i buscar oportunitats d’estalvi mitjançant l’optimització de subministres municipals, l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages també ofereix assessorament especialitzat i suport en la preparació de memòries per a sol·licitar ajuts. En el marc d’aquesta línia,  recentment s’han prestat diverses assistències consistents en la redacció de memòries per a la instal·lació d’estacions de càrrega de vehicle elèctric a Artés i Sallent,  instal·lació de sistemes fotovoltaics en règim d’autoconsum a Navàs Sant Fruitós de Bages i una caldera de biomassa en aquest darrer municipi.

El conseller de l’Àrea de territori i medi ambient del Consell Comarcal del Bages, Marc Aloy, ha manifestat la seva satisfacció pels serveis que l’Agència presenta als municipis adherits i ha explicat que “en 3 anys, ja hi ha 23 Ajuntaments del Bages que s’han adherit a l’Agència de l’Energia”. Actualment l’Agència gestiona gairebé 1.000 subministres de diferent tipus (electricitat, gas natural, gasoil, pèl·let, GLP), amb un total de 37.500 factures ingressades. Amb l’optimització de les pòlisses elèctriques, l’Agència ha aconseguit que els municipis adherits estalviïn un global de més de 365.000 euros a l’any.

image_pdfExporta a PDF