És un espai de trobada i activitats compartides entre dones de la comarca, per promoure el valor de la igualtat de gènere

 

La Trobada de Dones organitzada pel Consell Comarcal arriba enguany a la seva desena edició. Es farà el dissabte 25 de març a Sallent, durant tot el matí, i oferirà sis tallers diferents perquè les participants puguin compartir activitats i experiències amb d’altres dones.

La Trobada serà a l’Escola Torres Amat i començarà a 2/4 de 10 del matí amb la rebuda de les participants. A les 10 es farà la benvinguda. Seguidament es projectarà el curtmetratge “La força de les dones” i, després d’un pica-pica, s’iniciaran els tallers que es faran simultàniament. L’oferta és variada i hi haurà servei de canguratge per a les dones que vulguin assistir-hi amb els seus fills i filles.

 

ENREDADES EN LES HISTÒRIES. Les representacions de la feminitat al cinema

Les imatges de la feminitat que ens ofereixen avui en dia els films i les sèries venen determinades per una tradició cultural concreta, que situa les dones en uns rols i estereotips. A partir de l’anàlisi de diferents recursos, aquest taller permetrà entendre com es configuren aquestes representacions i a quina mirada responen.

 

TASTET AL TEATRE DE LES OPRIMIDES. Dinàmica grupal per treballar les desigualtats de gènere

A través de la vivencialitat i el teatre, es treballarà sobre algunes de les discriminacions i desigualtats de gènere que pateixen les dones.

 

COM PODEM EDUCAR EN LA IGUALTAT? Els contes, una eina molt versàtil.

Visita a l’exposició “El bosc dels contes” que dóna recursos per educar en la igualtat i prescindir dels estereotips de gènere.

 

TALLER DE DECOUPAGE. Creativitat i reciclatge amb tovallons.

En aquest taller s’aprendrà la tècnica del decoupage, decorant caixetes de fusta i creant originals peces de bijuteria reutilitzant tovallons de paper, petxines i fustes de troncs. Preu: 3€

 

TALLER D’HERBES REMEIERES.

Recollida d’herbes, aprenentatge del procés d’assecament de les plantes, virtuts i aplicacions de les herbes i preparació de remeis tradicionals. Preu: 3€

 

DANCE I FITNESS. Classe de ball amb cançons actuals.

Combinant moviments de ball senzills i fàcils de seguir en una coreografia, a ritme

de la música més actual, el taller permetrà reduir l’estrès i generar sentiments positius que augmentin la vitalitat. Cal portar roba d’esport.

 

La Trobada de Dones és un espai que el Consell Comarcal del Bages posa a disposició de les dones de la comarca perquè puguin trobar-se amb d’altres dones, compartir experiències i activitats, i treballar els valors de la igualtat. En edicions anteriors, s’ha arribat gairebé al centenar de participants.

Per participar-hi, cal inscriure’s abans del 22 de març al correu [email protected], al telèfon 93 693 03 63 , clicant aquí o al web http://dona.ccbages.cat

Comparteix

image_pdfExporta a PDF