La Taula de la Formació del Bages encara la recta final de l’estudi sobre les necessitats formatives del sector químic a la comarca que es presentarà abans de l’estiu en un acte públic. Ho fa després de visitar una vintena d’empreses químiques i d’altres dels sectors afins com poden ser l’alimentació, la gestió d’aigües, la indústria extractiva o la recerca amb l’objectiu de conèixer i analitzar les necessitats de formació i perfils professionals. Les visites han comptat amb la participació del Consell Comarcal del Bages, PIMEC i la UPC Manresa. L’estudi també inclourà una anàlisi de les matriculacions i la inserció laboral dels cicles formatius de química i la vinculació entre la formació professional i l’accés al grau d’enginyeria química que ofereix l’EPSEM-UPC Manresa.

 

Reunió de treball

El grup impulsor de l’estudi s’ha reunit al Consell Comarcal del Bages per fer balanç de la feina feta durant les darreres setmanes i definir les accions per dur a terme pròximament abans de tancar definitivament l’estudi i extreure les principals conclusions. La trobada ha comptat amb la participació de representants del mateix Consell Comarcal del Bages, de l’Ajuntament de Manresa, de l’EPSEM-UPC Manresa, de PIMEC, de la Cambra de Comerç i de l’Institut Castellet.

 

La consellera de l’Àrea de Desenvolupament Comarcal del Consell Comarcal del Bages, Marta Viladés, ha explicat que “s’ha constatat la importància creixent del sector químic a la comarca, tant per a la generació de riquesa com per a la creació de llocs de treball”. Les dades recollides indiquen que les empreses del sector resisteixen la situació de pandèmia i fins i tot tenen perspectives de creixement. Els participants han valorat de manera positiva el nou cicle de grau mitjà d’Operacions de Laboratori que l’Institut Castellet començarà a impartir a partir de setembre i han assenyalat la importància de donar resposta al conjunt de necessitats del teixit empresarial per garantir i millorar el desenvolupament econòmic del territori.

image_pdfExporta a PDF