La Taula de la Formació del Bages, un òrgan consultiu del Consell Comarcal del Bages amb la participació d’una trentena d’agents socials, institucionals, econòmics i educatius relacionats amb la formació pel treball al territori, participarà divendres a Girona al Fòrum de Ciutats amb Consell de l’FP de Catalunya. La consellera de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Rural del Consell Comarcal del Bages, Cristina Fabregat Sintes, considera que “formar part del Fòrum serà molt positiu ja que participar dels objectius comuns en matèria de formació professional i del debat amb d’altres Consells i Taules del conjunt del país contribuirà a poder caminar en la mateixa direcció a la comarca del Bages”.

 

Espai de relació i col·laboració

El Fòrum de Ciutats amb Consell de l’FP de Catalunya és un espai de relació i col·laboració entre municipis i entitats relacionades amb la formació professional. Des del Fòrum es volen promoure espais de cooperació i col·laboració entre totes les ciutat integrants tot establint un compromís ferm de treballar coordinadament facilitant la transferència de coneixements i expressant-se públicament com una sola veu. En aquest sentit, el Fòrum es presenta com a interlocutor necessari davant d’altres administracions o entitats relacionades amb l’àmbit local per defensar l’opinió i la tasca desenvolupada en els municipis al voltant de la formació professional.

 

Territori pioner

El Bages, a través de la Taula de la Formació, serà de les primeres comarques, juntament amb el Baix Llobregat i el Vallès Oriental, a formar part d’aquest organisme que, actualment, el conformen els Consells de les ciutats de Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona, El Prat de Llobregat, Mataró, Terrassa, Granollers, Rubí, L’Hospitalet de Llobregat i el Consell de la Conca de Ripoll i Riera de Caldes que integra Sabadell, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, La Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpetua de la Mogoda i Sentmenat.

 

La Taula de la Formació del Bages te diversos projectes en marxa per la millora i el prestigi de la formació professional a la comarca i fer compatibles l’oferta formativa i la demanda del teixit productiu. En aquest sentit, s’està elaborant un estudi sobre les necessitats formatives del sector de l’automoció al Bages, s’estan implementant millores a la pàgina web que recull tota l’oferta formativa de la comarca (www.formabages.cat) i s’està treballant en l’organització d’unes jornades per fomentar la col·laboració entre els  centres de formació professional i les empreses del territori.

image_pdfExporta a PDF