Les sessions a través d’internet han posat en valor la capacitat individual de les persones per fer possible la transició energètica, que esdevé més necessària que mai

El Consell Comarcal del Bages ha posat el punt i final a la Setmana de l’Energia 2020 que aquest any s’ha celebrat a distància a través d’un conjunt de webinars que han plantejat aspectes quotidians relacionats amb els recursos naturals. Les intervencions promogudes per l’Agència Comarcal de l’Energia del Bages han constatat que la ciutadania té una gran responsabilitat en el camí per aconseguir una major sostenibilitat i fer efectiva la transició energètica, que és més necessària que mai.

Reducció d’emissions

L’aturada de l’activitat econòmica dels darrers mesos ha posat de manifest que la reducció del trànsit rodat és el factor que més ha contribuït a reduir les emissions de C02 per davant de l’electricitat, la calefacció i la indústria. A través dels webinars s’han tractat aspectes pràctics com els principals consells d’estalvi des de casa, la comprensió de la factura elèctrica, l’energia fotovoltaica i l’autoconsum i les oportunitats en matèria de mobilitat que ofereixen els vehicles elèctrics.

El cicle de ponències s’ha fet amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona, han anat a càrrec de Manel Rivero, expert en divulgació energètica, i es poden recuperar a través del canal de YouTube del Consell Comarcal del Bages.

image_pdfExporta a PDF